Τον Ιανουάριο η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα
Δύο χρόνια μετά.
Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, τον Νοέμβριο του 2017, προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη των κατηγορουμένων που φαίνεται ότι συνδέονται με το τραγικό αποτέλεσμα στην περιοχή.
Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, στις 24 Ιανουαρίου του 2020 και αφορά αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την πλημμύρα της Μάνδρας είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στρεφόταν συνολικά σε βάρος περίπου 9 προσώπων, μεταξύ των οποίων, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου και των τότε δημάρχων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων.
Επίσης κατηγορούμενοι είναι οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων, καθώς και δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.
Οι κατηγορίες είναι: Πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.
Αποτιμώντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά της, η εισαγγελική λειτουργός είχε καταλογίσει στους αρμοδίους ποινικές ευθύνες για :
- έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας
- έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας
- πολεοδομικές παραβάσεις
- έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων
- έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
- Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της για ανάπτυξη ναρκαλιευτικών στον Κόλπο
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο ένοπλος, δύο τραυματίες
- Νίκος Ζήσης: «Δεν υπήρχαν εγωισμοί στην Εθνική του 2005 – Γι’ αυτό κερδίζαμε» (vid)

