Στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απάντησε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ σχετικά με το πόρισμα για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα Θησέας στις φυλακές Διαβατών, στο οποίο αναφέρεται η ύπαρξη «παρακυκλώματος», ενώ καταγγέλλονται οικονομικές ατασθαλίες και αδιαφανείς διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι απαντούν στον Κικίλια

Το πόρισμα, επισημαίνει ο Σύλλογος, προήλθε από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ για προβλήματα στη λειτουργία μιας από τις 100 σχεδόν μονάδες του οργανισμού, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό την προηγούμενη μέρα, από τον ίδιο τον οργανισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Σύλλογος αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επαινούσε ο υπουργός – τη δύναμη δηλαδή και τις διαδικασίες ενός αυτοδιοικούμενου οργανισμού να αποκαλύπτει ο ίδιος τις πληγές του – το μεταχειρίζεται ως σανίδα σωτηρίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποπροσανατολίσει από την καθολική αντίδραση που προκάλεσε με την υπαγωγή ενός ανεξάρτητου οργανισμού σε κομματική κηδεμονία».

Εκθέσεις Ορκωτών Ελεγκτών στο ΚΕΘΕΑ

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα του ΚΕΘΕΑ αναρτήθηκαν «στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας» οι εκθέσεις των Ορκωτών ελεγκτών για το διάστημα 2010-2018, τονίζοντας ότι η έκθεση κάθε ετήσιου ελέγχου αποστέλλονται στο Υπουργείο Υγείας όπως και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας κατέθεσε δεύτερο πόρισμα, στο οποίο εντοπίζεται πλήθος οικονομικών παραβάσεων όπως και κακοδιαχείριση του ταμείου του ΚΕΘΕΑ.

«Καταθέτω το πόρισμα-έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων ΚΕΘΕΑ στο σύνολό τους από το ΓΛΚ και τους ελεγκτές του για την ελεγκτική περίοδο 1.7.2018 – 30.6.2019 περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και είχε την πολιτική εποπτεία του ΓΛΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας