Στα γραφεία της Κουμουνδούρου (ή στη Βουλή) θα μεταβεί η Γιάννα Αγγελοπούλου ως επικεφαλής επιτροπής «Ελλάδα 2021». Ο λόγος; Θα επισκεφτεί τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που κάνει στους πολιτικούς αρχηγούς για τους εορτασμούς και όλο το σχεδιασμό της συγκεκριμένης επετείου.

Εχει ενδιαφέρον σίγουρα μια συνάντηση της κ. Αγγελοπούλου με τον κ. Τσίπρα καθώς στο παρελθόν τον είχε στηρίξει. Οι σχέσεις τους ήταν εξαιρετικές στα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, αν και προς το τέλος φαίνεται να υπήρξε ένα «πάγωμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προτάσεις για να συμμετάσχουν στην επιτροπή προσωπικότητες από το χώρο της Αριστεράς. Εχει ήδη γίνει κρούση στον πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Τσουκαλά, για να συμμετάσχει στην επιτροπή. Λέγεται μάλιστα πως ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών έχει αποδεχθεί την πρόταση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πρόταση για να συμμετάσχει στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» έχει δεχθεί και ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής νεώτερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα την αποδεχθεί.