Ένας Σμιθ δεν αρκούσε για να νικήσει το Περιστέρι την καλύτερη ομάδα του ομίλου. Η Νίζνι, που μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς, έφυγε νικήτρια με 74-71, παρότι οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» είχαν τη δυνατότητα να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως το τρίποντο που επιχείρησε ο Χάτσερ δεν βρήκε στόχο.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν χάθηκε εκεί η νίκη, απλά η ελπίδα για μια… δεύτερη ευκαιρία.

Το Περιστέρι βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ. Το αρχικό 0-8 έγινε 2-12 και κάπου εκεί, με μπροστάρη τον Αγραβάνη οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε 11-14, για να ισοφαρίσουν (δις) σε 21-21 και 24-24. Κάπου εκεί οι… μηχανές έσβησαν το σκορ έγινε 24-35 κι οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία.

Το πάλεψε η παρέα του Ηλία Ζούρου, μείωσε σε 60-62, αλλά διαρκώς έχανε στις… λεπτομέρειες. Αρκετές χαμένες βολές, για τα δεδομένα ενός κλειστού αγώνα, χαμένα ριμπάουντ που κόστισαν, αλλά και πολλά δικαιολογητικά.

Όπως και να ‘χει, τίποτα δεν κρίθηκε από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κι αυτό είναι το καλό, από την άλλη ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα (δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία στο πρωτάθλημα) κι αυτό είναι κακό. Πλέον το Περιστέρι πρέπει να βγάλει αντίδραση, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-40, 52-58, 71-74.