Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ- Ατρόμητος 3-2

ΑΕΚ- Ατρόμητος 3-2

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γύρισε, ισοφαρίστηκε στο 90΄, αλλά ο Ολιβέιρα λύτρωσε την «Ένωση» στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας της μια πολύτιμη νίκη για την ένατη αγωνιστική της Super League 1.

Σε ένα ματς-θρίλερ στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρόμητου με 3-2, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέλσον Ολιβέιρα! Ο Πορτογάλος φορ σκόραρε και τα τρία γκολ της ομάδας του, σε μια βραδιά που η κλάση του έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη!

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε, η Ένωση το… γύρισε, ισοφαρίστηκε ξανά, όμως στις καθυστερήσεις ο Πορτογάλος επιθετικός της έδωσε μια τεράστιας σημασίας νίκη. Με βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό αντίκρισμα.

O Nίκος Κωστένογλου άλλαξε αρκετά στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στους Οικονόμου, Παουλίνιο, Κρστίτσιτς αλλά και Βέρντε, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και να δει κάτι άλλο στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγάζουν μια νευρικότητα και να κάνουν αρκετά λάθη. Κάτι που δεν επέτρεψε στην αναμέτρηση να αποκτήσει ρυθμό, με αποτέλεσμα το πρώτο 15λεπτο να περάσει χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

Στο 18’ όμως το σκηνικό άλλαξε. Ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Ανδρούτσο μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Φωτιά να καταλογίζει πέναλτι. Σε μια φάση που οι Κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζητώντας από τον ρέφερι να δει τη φάση στο VAR.

Ο Φωτιάς δεν το έπραξε όμως, με τον Μανούσο να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα. Ο Τσιντώτας απέκρουσε την εκτέλεση, όμως στη συνέχεια της φάσης ο παίκτης του Ατρόμητου πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε, για το 0-1, στο 20’!

Το γκολ των φιλοξενούμενων ανάγκασε την ΑΕΚ να γίνει πιο αποφασιστική. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν στο 25’ μέσω μιας στημένης μπάλας, με τον Ολιβέιρα να κάνει ένα γυριστό και τον Μανδά να αποκρούει.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Βέρντε θα κάνει έναν εντυπωσιακό ελιγμό από αριστερά, θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, που όμως είχε τοποθετηθεί σωστά και είπε «όχι» στην προσπάθεια του Ιταλού εξτρέμ.

Στο 35’ η Ένωση θα χάσει μια απίστευτη, τριπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει! Ο Λιβάγια θα βρεθεί τετ α τετ με τον Μανδά, όμως θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα θα φτάσει στον Βέρντε που θα σουτάρει με δύναμη με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ολιβέιρα θα πιάσει την κεφαλιά, σημαδεύοντας πάνω από την εστία!

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η λήξη του οποίου βρήκε τον Ατρόμητο να κρατά το προβάδισμα στα χέρια του, παρότι δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Δικεφάλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πιέζει από την αρχή, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55’ η μπάλα στρώθηκε στον Κρίστισιτς που έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο Κωστένογλου θα παρέμβει στο ματς. Έξω ο Ντέλετιτς, μέσα ο Μάνταλος και ανακάτεμα της τράπουλας.

Στο 62’ η ΑΕΚ θα καταφέρει να βρει το γκολ που έψαχνε, έστω και με την βοήθεια της τύχης. Ο Ολιβέιρα θα σουτάρει από δεξιά, η μπάλα θα βρει στο δοκάρι, στο κεφάλι του Μανδά και από εκεί θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1! Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ θα γίνει ξανά απειλητική, με ένα γυριστό του Οικονόμου που θα περάσει πάνω από την εστία.

Στο 71’ η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει την ανατροπή, με πρωταγωνιστή και σκόρερ ξανά τον Ολιβέιρα! Ο Μανδάς θα κάνει λάθος υπολογισμό μετά από γύρισμα προς την εστία, ο Πορτογάλος θα κλέψει την μπάλα και θα κάνει το 2-1, μέσα σε αποθέωση! Ο Ατρόμητος αναγκάστηκε να βγει μπροστά πλέον και να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ.

Στο 76’ ο Βέλλιος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να κλειστεί. Να διασφαλίσει σε πρώτη φάση το προβάδισμά της και να κυνηγήσει ένα ακόμα γκολ μονάχα εφόσον προκύψουν οι συνθήκες.

Ο Ατρόμητος πήρε μέτρα και στο 89’ κατάφερε να ισοφαρίσει, με κοντινή προσπάθεια του Ανδρούτσου, για το 2-2! Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν αποφασισμένη να αφήσει τη νίκη να της φύγει. Για την ακρίβεια, δεν ήταν ο Ολιβέιρα! Ο Πορτογάλος φορ σκόραρε ξανά με κοντινή προβολή στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας στην Ένωση μια πολύ μεγάλη νίκη βάσει της εξέλιξης του αγώνα. Μια νίκη που είχε τη σφραγίδα του!

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς (81’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ντέλετιτς (59’ Μάνταλος), Βέρντε (67’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ατρόμητος (Γ. Αναστασίου, 4-2-3-1): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα, Μπαένα (49’ Στρούγγης), Χαρίσης, Μανούσος (77’ Γιακουμάκης), Ανδρούτσος, Ενσικουλού (68’ Ρόσα), Βέλλιος

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024