Μια συνέντευξη-εξομολόγηση έδωσε η βουλευτής της ΝΔ Αννα Ευθυμίου, μιλώντας για τις τρεις αποβολές που είχε πριν γεννήσει την κορούλα της.

Η Αννα Ευθυμίου μίλησε στα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη  τόσο για την εγκυμοσύνη της κατά την προεκλογική περίοδο καθώς και για το πώς κατάφερε να χάσει τόσο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Είχα τρεις αποβολές πριν αποκτήσω το δεύτερο παιδί μου

Για την εγκυμοσύνη της κατά την προεκλογική περίοδο, η βουλευτής της ΝΔ είπε  ότι «σίγουρα η περίοδος της εγκυμοσύνης για μια γυναίκα εμπεριέχει πολλές δυσκολίες. Το ίδιο και η προεκλογική περίοδος για έναν πολιτικό. Η δεύτερη εγκυμοσύνη μου συνέπεσε με τον προεκλογικό αγώνα και πριν λάβω την απόφαση να είμαι υποψήφια το σταθμίσαμε με τον σύζυγό μου, προτάσσοντας πάντα το μέτρο και την οικογένεια. Ημουν αποφασισμένη να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, γιατί πιστεύω ότι ο πολιτικός πρέπει να κάνει πράξη τα πιστεύω του. Πρέπει να ζει την καθημερινότητα, να έχει προσφέρει και να έχει δώσει λύσεις. Συγκαταλέγομαι σε αυτούς που θέτουν την ατομική πρωτοβουλία στην υπηρεσία της συλλογικής ευημερίας, οπότε όσες δυσκολίες κι αν εμφανιστούν στον δρόμο μου το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι αυτό που δικαιώνει την ανάγκη μου για προσφορά. Η αμέριστη συμπαράσταση που είχα από την οικογένειά μου, τον σύζυγό μου και τον γιο μου με βοήθησε όχι μόνο να αντεπεξέλθω, αλλά και να κερδίσω την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων».

-Με τον σύζυγό σας έχετε πλέον δύο παιδάκια. Θέλατε πολύ και ένα δεύτερο ή προέκυψε;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την οικογένειά μας με δύο παιδιά. Το πρώτο μας παιδί, ο Χρήστος, ήρθε εύκολα και γρήγορα αμέσως μετά τον γάμο μας, όμως με την μπέμπα δεν έγινε το ίδιο. Θέλαμε πολύ να χαρίσουμε στον Χρήστο ένα αδερφάκι, ωστόσο αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, διότι είχα τρεις αποβολές. Το αίσθημα της απώλειας εξαιτίας της αποβολής είναι πάρα πολύ δύσκολο και οδυνηρό. Το θέλαμε, όμως, πολύ και μετά από κάθε αποβολή έπρεπε να ανασυγκροτηθώ και να βρω την ψυχική δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Μια ψηφοφόρος μού είχε πει ότι, αν θέλω πάρα πολύ να κάνω δεύτερο παιδάκι, κάποια στιγμή θα το αποκτήσω. Είχα βαθιά πίστη μέσα μου ότι ο Θεός θα μου το χαρίσει. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδάκι να μη χάνουν το κουράγιο τους και να αντλούν εσωτερική δύναμη για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Εμάς ο Θεός μας το έδωσε τελικά και το ίδιο εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες που το επιθυμούν.

-Ποια απώλεια σας έχει στιγματίσει;

Εκτός από την οδυνηρή απώλεια των αποβολών, με έχει στιγματίσει και ο θάνατος της γιαγιάς μου, η οποία με μεγάλωσε. Ηταν ο στυλοβάτης μου και πέρα από όλα τα άλλα και φίλη μου.

-Πώς καταφέρατε και χάσατε τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Δεν έχω καμία μυστική συνταγή. Δεν έχω χρονικά περιθώρια ούτε για γυμναστική ούτε για ειδική διατροφή. Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό και αυτό βοήθησε στο να χαθούν τα κιλά της εγκυμοσύνης πολύ γρήγορα. Το μόνο που προσέχω είναι να τρέφομαι υγιεινά κάθε μέρα, για να μπορώ να θηλάζω την μπέμπα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας