Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του για την αμερικανική προεδρία Μπέτο Ο’Ρουρκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποσύρεται από την κούρσα διεκδίκησης, τονίζοντας πως δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει την αναγκαία χρηματοδότηση για να συνεχίσει την εκστρατεία του.

Είναι το καλύτερο

«Οι υπηρεσίες μου προς τη χώρα δεν θα είναι ως υποψήφιος, ούτε ως διεκδικητής. Το να το παραδεχθώ τώρα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όσων συμμετέχουν στην εκστρατεία μου.

»Είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματος στην προσπάθειά μας να ενωθούμε γύρω από έναν διεκδικητή της προεδρίας. Και είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας», τόνισε ο Ο’Ρουρκ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο 47χρονος Ο’Ρουρκ, που είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα καθώς παρ’ ολίγον να εκλεγεί Γερουσιαστής στο Τέξας το 2018, προσπάθησε να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Χαμηλά ποσοστά

Ωστόσο, τα χαμηλά ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις και η έλλειψη ικανής χρηματοδότησης τον ανάγκασαν να αποσυρθεί. Με την αποχώρησή του Ο’Ρουρκ παραμένουν πλέον 17 υποψήφιοι στην κούρσα της διεκδίκησης για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα διεκδικήσει ξανά την εκλογή του στη Γερουσία του χρόνου, απόφαση που δεν πρόκειται να ευχαριστήσει αρκετά ηγετικά στελέχη του κόμματός του.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο