Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0

Για τρίτη σερί σεζόν ο Ολυμπιακός αφήνει στην Ξάνθη δύο βαθμούς* Πρώτο ματς από τον Ιούλη που δεν σκοράρουν οι Πειραιώτες. Δεν δόθηκε πέναλτι σε γκρέμισμα του Ελ Αραμπί (61').

Είχε 14 τελικές. Είχε τον απόλυτο έλεγχο. Είχε «κατασκηνώσει» και στο αμυντικό τρίτο της Ξάνθης.

Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν έδωσε στον Ολυμπιακό εκείνο το γκολ που θα του επέτρεπε να φύγει νικητής από τα Πηγάδια (0-0).

Και κάπως έτσι; Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει αύριο τον Παναθηναϊκό, τον πιάνει στην κορυφή.

Ναι, οι Ερυθρόλευκοι αν και ανηφόρισαν υποψιασμένοι, δεν το «έσπασαν» το μπλόκο των Ακριτών. Και δεν τα κατάφεραν διότι ελάχιστες φορές κατάφεραν την καταφανέστατη υπεροχή τους να τη μετατρέψουν σε «σοβαρές προϋποθέσεις» για γκολ.

Ξεκίνησαν πιέζοντας ψηλά και έκλεψαν μπόλικες μπάλες. Ούτε όμως μέσω του transition, ούτε κυρίως στο «set» παιχνίδι με τους γηπεδούχους τακτοποιημένους πίσω από τη μπάλα, είχαν τις σωστές επιλογές.

Πάντα κάτι έλειπε. Ένα σωστό κοντρόλ, μια κάθετη πάσα. Αναπόφευκτα λοιπόν το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα πλάγια. Και εκεί γιορτάστηκε της… αγίας-σέντρας.

Περισσότερα από 40 γεμίσματα. Με τον Αμπάντ όμως σε καλό, σταθερό βράδυ ούτε αυτή η συνθήκη δημιούργησε απειλές ανάλογες με την εικόνα του ματς.

Βεβαίως υπάρχει η φάση του 61΄. Εκεί όπου ο Ισπανός τερματοφύλακας σε μια έξοδο του «γκρεμίζει» τον Ελ Αραμπί που έχει πλεονέκτημα στον αέρα. Φάση που υπό άλλες συνθήκες το λιγότερο θα εξετάζονταν από το VAR. Φάση πέναλτι.

Αλλά στους καιρούς της… Εξυγίανσης, το παράξενο θα ήταν προκύψει όντως κάτι παραπάνω από ένα ακόμη «video» από εκείνα που οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους.

O Ολυμπιακός δεν σκόραρε στη φετινή του πρεμιέρα. Ιούλη στο Πλζεν (23/7). Από τότε και για 17 αναμετρήσεις οι παίκτες του Μαρτίνς έβρισκαν πάντα τον δρόμο για τα δίχτυα. Δεν τα κατάφεραν απόψε.

Και φυσικά τους κοστίζει ένα αποτέλεσμα που αύριο και όλας απειλεί να αλλάξει τους «συσχετισμούς» στον βαθμολογικό πίνακα. Και αν κοιτάξει κανείς μόνο τους αγώνες πρωταθλήματος; Θα πρέπει να πάει έναν χρόνο και βάλε πίσω για να βρει τους Πειραιώτες δίχως γκολ. Στην 1-0 ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (21/10/2018). Έτσι είναι αυτά όμως.

Για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην… σπαταλάς τον χρόνο. Και κυρίως να μην ξοδεύεις τα «καλά» σου διαστήματα στο χορτάρι. Γιατί όταν θα δώσεις δικαιώματα, όταν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις θα βαρεθείς να αντικρίζεις αντιπάλους ξαπλωμένους στο χορτάρι.

Και θα μεγαλώνεις τη «συλλογή» με τα video από τις διαιτησίες της περιόδου Μέλο Περέιρα.

Ουσιαστικά σε ολόκληρη την βραδιά προέκυψαν τέσσερις-πέντε ευκαιρίες για τους πρωτοπόρους, παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας. Οι σημαντικότερες στο πεντάλεπτο 70΄-75΄με εκφραστή τον Γκερέρο που ήρθε από τον πάγκο μαζί με τον Μασούρα (65΄αντί Καμαρά και Σουντανί) για να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-4-2 προσθέτοντας έναν παίκτη στην περιοχή.

Ο Ισπανός στην πρώτη αστόχησε απελπιστικά και στην δεύτερη είδε τον πορτιέρο της Ξάνθης να αντιδρά ψύχραιμα. Υπήρχαν ακόμη δυο καλά μακρινά σουτ από Τσιμίκα (28΄) και Μπουχαλάκη (79΄). Και μια καλή στιγμή με τον Σουντανί (22΄) να αστοχεί από επίκαιρη θέση.

Η Ξάνθη το πρώτο της σουτ γενικά το έκανε στο 57΄. Τα χρώματα της φανέλας του Σα τα είδαμε μόνο στο τελευταίο 20άλεπτο όταν πλέον όλες οι γραμμές ήταν πάρα πολύ ψηλά, και αναπόφευκτα προέκυψαν κάποιοι χώροι για κόντρα επιθέσεις. Τίποτε το ιδιαίτερο όμως, πέρα από μια εκτέλεση φάουλ του Τεσέιρα (86΄) που πέρασε άουτ.

Ξάνθη: Αμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80 ‘ Ντίρεσταμ), Κοβάσεβιτς, Τερκί, Αμορίμ, Μουλέν (68’ Τεσέιρα), Ντουρίτσκοβιτς (60’ Φοσέ), Στάρτζεον

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Καμαρά (65’ Μασούρας), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83’ Βαλμπουενά), Σουντανί (65’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024