Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό : Στην Ελευσίνα 795 αιτούντες άσυλο από τη Μόρια

Προσφυγικό : Στην Ελευσίνα 795 αιτούντες άσυλο από τη Μόρια

Οι αιτούντες άσυλο θα μετακινηθούν σε ξενοδοχεία, σε τριάντα σημεία της Ελλάδας

Με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μεταφορά των συνολικά 795 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην Ελευσίνα. Οι αιτούντες άσυλο θα μετακινηθούν σε ξενοδοχεία, σε τριάντα σημεία της Ελλάδας.

Το πρώτο αρματαγωγό αναχώρησε περίπου στις 21:00 την Παρασκευή με 415 άτομα που έφθασαν νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Ελευσίνας. Ακολούθησε δεύτερο αρματαγωγό με 380 επιβαίνοντες αιτούντες άσυλο, που αναχώρησε με την ίδια κατεύθυνση.

Επιπλέον 58 αιτούντες άσυλο αναμένεται να αναχωρήσουν την Κυριακή το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά ενώ, τέλος έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση άλλων 115 αιτούντων άσυλο προς Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και αυτοί, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Ενταση στο λιμάνι της Κω

Υπενθυμίζεται ότι διαμαρτυρία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Κω όπου οι αιτούντες άσυλο φτάνουν ήδη τις 4.500.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα kosnews24.gr, μετά τους 50 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη Σύμη στην Κω, υπήρξε η πληροφορία πως ακόμη 60 άτομα θα έφταναν στην Κω από το Καστελλόριζο γύρω στη 01:00 με το πλοίο της γραμμής.

Μόλις έδεσε, ο δήμαρχος μαζί με πολίτες ανέβηκαν στο καράβι και, αφού συνομίλησαν με τον καπετάνιο και διευθέτησαν κάποια έγγραφα, το πλοίο με τους μετανάστες και τους συνοδούς αστυνομικούς, αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024