Αυτό το πανέμορφο αλπικό τοπίο απέχει μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
Δείτε βίντεο drone...
Ο λόγος για τη λίμνη Δόξα που βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία.
Το οροπέδιο του Φενεού, όπου βρίσκεται και η λίμνη της Δόξας, είναι σε 850 υψόμετρο. Τα βουνά που το κυκλώνουν είναι ο Χελμός (2.338 μ.), η Κυλλήνη (2.374 μ.) και η Ντουρντουβάνα (2.109 μ.).
Αυτή η ορεινή πεδιάδα έχει πολλές καρυδιές, που τις εκμεταλλεύονται για τον καρπό και το ξύλο τους, ενώ είναι γνωστή για τα φασόλια της.
Το παλιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου
Μέσα στη λίμνη βρίσκεται το «Ποντικονήσι της Κορινθίας», μια λωρίδα γης που καταλήγει στο Παλαιομονάστηρο, το ναό του Αγίου Φανουρίου.
Εκεί βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση το 1693, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων.
Με τα χρόνια η λίμνη έχει εξελιχθεί σε σημαντικό οικοτουριστικό αξιοθέατο ενώ κουκλίστικα είναι και τα γύρω πετρόχτιστα χωριά της Ευρωστίνης (Ζάχολη), της Γκούρας, το Μεσινό και η Μόσια, όπου μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά αλλά σύγχρονα καταλύματα και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ.
Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration
- Δασμοί α λα Τραμπ του Ισημερινού στην Κολομβία για τα ναρκωτικά
- Υεμένη: Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώνει 5 μέλη των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC


