Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για Αντετοκούνμπο και τη σημαιοφόρο από την Αφρική

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για Αντετοκούνμπο και τη σημαιοφόρο από την Αφρική

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για υποκριτική στάση της κυβέρνησης και ότι οι βουλευτές της ΝΔ κινούνται στην αντίθετη γραμμή από τον πρωθυπουργό

Με αναφορές στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη νεαρή σημαιοφόρο από την Αφρική, κατά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εξελίχθηκε η σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής.

Οι αναφορές του πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μίλησε για υποκριτική στάση της κυβέρνησης και ότι οι βουλευτές της ΝΔ κινούνται στην αντίθετη γραμμή από τον πρωθυπουργό.

Η σημαιοφόρος από την Αφρική και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να παρουσιάσει το ανθρώπινο πρόσωπο της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «θαυμάζω τα κατορθώματα του Αντετοκούνμπο, έτσι όπως καμάρωσα στην παρέλαση της εθνικής επετείου τη μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική».

«Το κορίτσι που τόσο υπερήφανα κρατούσε την ελληνική σημαία» έσπευσε να προσθέσει ο πρωθυπουργός.

«Η αλληλεγγύη ή θα εφαρμόζεται με σύστημα ή θα αναλώνεται σε συνθήματα. Αυτή η σκέψη της Χάνα Αρεντ που επιβίωσε από την ναζιστική Γερμανία και έζησε στις ΗΠΑ χωρίς υπηκοότητα και υπερασπίστηκε το δικαίωμα να έχεις δικαιώματα και ήταν η ίδια που υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να τα διασφαλίσουν μόνο οι οργανωμένες πολιτικές κοινότητες και αυτό διασφαλίζει το νομοσχέδιό μας» τόνισε.

Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη, έχω την αίσθηση ότι ο λογογράφος του πρέπει να είναι από την κεντροαριστερά γιατί όλοι οι βουλευτές σας που ανέβηκαν σε αυτό το βήμα είχαν διαφορετική γραμμή από την γραμμή που εκπέμψατε σε ό,τι αφορά την δήλωσή σας στον Αντετοκούνμπο και στην μαθήτρια με την ελληνική σημαία» υποστήριξε.

Και συνέχισε: «Έχω την αίσθηση ότι σε ένα κρίσιμο ζήτημα εθνικό ζήτημα όπως το προσφυγικό βρίσκεστε αντιμέτωποι, θα έλεγα εγκλωβισμένοι, ανάμεσα στην ρητορική που αναπτύξατε και εσείς προεκλογικά και συνεχίζουν εκπρόσωποί σας».

«Βασικός σας στόχος να καβαλήσετε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού. Ένα κύμα που λαμβάνει διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024