Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Κούρδοι αποχωρούν από τη ζώνη ασφαλείας, εν μέσω καταγγελιών για παραβιάσεις εκεχειρίας

Οι Κούρδοι αποχωρούν από τη ζώνη ασφαλείας, εν μέσω καταγγελιών για παραβιάσεις εκεχειρίας

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας η εκεχειρία των 150 ωρών που συμφώνησαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας η εκεχειρία των 150 ωρών που συμφώνησαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απομακρύνονται από τη ζώνη ασφαλείας που συμφώνησαν οι ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας. «Σκοπός είναι να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα και να προστατευτούν οι άμαχοι από τις τουρκικές επιθέσεις» λέει εκπρόσωπος των κούρδων μαχητών.

Ωστόσο, καλούν τη Ρωσία να βοηθήσει στο χτίσιμο ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους Κούρδους και τον Μπασάρ αλ – Άσαντ στη Δαμασκό.

Καταγγελίες για παραβίαση εκεχειρίας

Παρ’όλα αυτά οι εχθροπραξίες στη Βόρεια Συρία δεν έχουν σταματήσει, όπως επισημαίνουν τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Τούρκοι.

«Η ρωσική πλευρά στην κοινή επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας που παρακολουθεί ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τις παραβιάσεις της εκεχειρίας, κατέγραψε 14 περιπτώσεις πυροβολισμών στις επαρχίες. Στην Λατάκια (5) στο Χαλέπι (3) στο Ιντλίμπ (3) στην Χάμα (3).

«Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 17 περιπτώσεις πυροβολισμών. Στο Χαλέπι (6) στο Ιντλίμπ (6) στην Χάμα (4) και στην Λατάκια (1)» σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών και Επιτήρησης της Μετανάστευσης, στο ρωσικό ΥΠΑΜ.

Υπενθυμίζεται πως οι Πούτιν και Ερντογάν έφτασαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στο Σότσι την Τρίτη.

Οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας αποφάσισαν να τεθεί νέα εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία για 150 ώρες, η οποία ξεκίνησε να ισχύει από την Τετάρτη, 23 του μήνα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024