
Αργεντινή : Επιστρέφει ο περονισμός – Νίκη του Αλμπέρτο Φερνάντες
Ο περονιστής κεντροαριστερός υποψήφιος Αλμπέρτο Φερνάντες κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Αργεντινή, εξασφαλίζοντας το 47,36%.
Ο περονιστής κεντροαριστερός υποψήφιος Αλμπέρτο Φερνάντες κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Αργεντινή από τον πρώτο γύρο εξασφαλίζοντας το 47,36% ενώ ο απερχόμενος κεντροδεξιός πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι έλαβε 41,22% των ψήφων, σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, με το 75% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, κατά το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος
Για να επικρατήσει από τον πρώτο γύρο ο 60χρονος Φερνάντες χρειαζόταν πάνω από το 45% ή τουλάχιστον το 40% με διαφορά 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου.
Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, όπως αναμενόταν ήδη από τον Αύγουστο, όταν στις προκριματικές εκλογές ο Φερνάντες πήρε προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του σημερινού προέδρου, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Αργεντινή.
Πηγή: ΑΠΕ
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος ΙΑ’)
- Αλ.Τσίπρας: Στόχος να κάνουμε τη γνώση αξία και την παιδεία δικαίωμα για όλες και για όλους – Η απάντηση σε δασκάλα
- Έπος: Ο Κέιν έχασε τη φωνή του στους πανηγυρισμούς και δεν μπορούσε να κάνει δηλώσεις (vid)
- Πηνειός: Αποκαρδιωτικές εικόνες – Εμφανής η πτώση της ροής του
- Ωραιόκαστρο: «Θάβουν» τη φωτιά για να περιορίσουν το τοξικό νέφος – Τρεις επιχειρήσεις κάηκαν ολοσχερώς
- Χαϊδάρι: Άγριος ξυλοδαρμός μέσα σε ιατρείο – Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκανε παρατήρηση να μιλά πιο σιγά στο κινητό



