Τις ιδεολογικοπολιτικές τους απόψεις για την αριστεία των μαθητών και το προσφυγικό – μεταναστευτικό αλλά και για τη σημασία της 28ης Οκτωβρίου, καταθέτουν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Θεοδωρόπουλος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct

Τις ιδεολογικοπολιτικές τους απόψεις για την αριστεία των μαθητών και το προσφυγικό – μεταναστευτικό αλλά και για τη σημασία της 28ης Οκτωβρίου, καταθέτουν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Θεοδωρόπουλος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

«Ημέρες όπως οι σημερινές έχουν αξία. Συμβολική και ουσιαστική. Με χαρά είδα να κρατάνε τη σημαία οι άριστοι. Είχαν τη τιμή να προπορεύονται των συμμαθητών τους. Πρέπει μετά την ατραπό των τελευταίων χρόνων, οι Έλληνες να νιώσουν μια εθνική ανάταση. Να μη νιώσουμε οι φτωχοί συγγενείς των Ευρωπαίων» σημειώνει το «γαλάζιο» στέλεχος.

«Για εμάς η κινητροδότηση των μαθητών έχει ένα θετικό σημειολογικό φορτίο» προσθέτει. «Η σημερινή μέρα μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες αλλά και να αναζητήσουμε για ποιο λόγο έπεσαν. Και έπεσαν για να πολεμήσουν απέναντι στο ναζισμό και στον φασισμό. Ήταν αποδυναμωμένο το μήνυμα της υπουργού για την ημέρα» σχολιάζει ο κ. Κοτσιφάκης. Προσθέτει δε πως «γίνεται μια προσπάθεια συνολικά να ξεχάσουμε ότι αντισταθήκαμε στο φασισμό και στο ναζισμό». Ακόμα, αναφερόμενος στο ζήτημα της αριστείας, χαρακτηρίζει ως «άστοχη την απόφαση να συνδέεται η σημαία με την αριστεία. Το 90% των παιδιών έχουν 9-10 βαθμό στο δημοτικό. Και έκαναν μια νομοθετική πατέντα για το ποιος θα παίρνει την σημαία» συμπληρώνει.

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνει πως «είναι πανευρωπαϊκό ζήτημα. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ ούτε της Ελλάδας». Επιπλέον τονίζει πως «καθυστερούσε πολύ η διαδικασία χορήγησης ασύλου» και προσθέτει πως ο νόμος της κυβέρνησης για την εξέταση και την χορήγηση ασύλου «κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με το να απαιτείται υποχρεωτικώς ότι ο αιτών πάσχει από μετατραυματικό στρες, ύστερα από γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείου». «Οι παθογένειες που είδαμε στην πράξη πρέπει να αντιμετωπιστούν νομοθετικά» λέει και υπογραμμίζει πως χρειάζεται μια αυτοκριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα. «Και για τη διαχείριση των κονδυλιών και για το που διατέθηκαν» καταλήγει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε θεσμούς εκ του μηδενός για το μεταναστευτικό. Δεν υπήρχε τίποτα και τρέξαμε προκειμένου να δημιουργήσουμε δομές για να υποδεχτούμε τους ανθρώπους που έρχονταν ασταμάτητα» αντιτείνει ο κ. Κοτσιφάκης. Ακόμα, υποστηρίζει πως η ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr