Για την ελληνική οικονομία και τον Αναπτυξιακό νόμο αντιπαρατίθενται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κώτσηρας και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σακελλάρης, μιλώντας στην εκπομπή One Line

Για την ελληνική οικονομία και τον Αναπτυξιακό νόμο αντιπαρατίθενται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κώτσηρας και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σακελλάρης, μιλώντας στην εκπομπή One Line.

«Πρώτη φορά μετά από αρκετά χρονιά μια κυβέρνηση μειώνει την φορολογία και υλοποιεί άμεσα όσα είχε υποσχεθεί το λαό. Η ΝΔ προσπαθεί να ανοίξει την πίτα, να δημιουργηθεί πλούτος. Η Συμφωνία αλήθειας υλοποιείται. Και αυτό είναι αισιόδοξο. Η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή δίνει ανάσα στην αγορά, θα ακολουθήσει και αύξηση των συντάξεων σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό. Για εμάς, η μείωση της φορολογίας είναι δομικό στοιχείο της οικονομικής πολιτικής» σημειώνει ο «γαλάζιος» βουλευτής για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Για τον Αναπτυξιακό νόμο ισχυρίζεται πως «δεν θα γίνει η ανάπτυξη σε βάρος των εργαζομένων. Ενισχύσαμε την πλήρη απασχόληση, ενισχύσαμε τους ελέγχους για τα εργασιακά ζητήματα. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τον κορμό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Από την πλευρά του, ο κ. Σακελλάρης, υποστηρίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα ταμεία του κράτους 37 δισ. Πήρε μια χρεωκοπημένη χώρα και την έβγαλε από τα μνημόνια και την κρίση. Επιπλέον, η μείωση των ελαφρύνσεων και των πολιτικών υπέρ των πολλών εκκίνησαν τον Αύγουστο του 2018, μετά την έξοδο της χώρας από τη μέγγενη των μνημονίων».

Σχετικά με τον Αναπτυξιακό νόμο, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «πρόκειται για μια από τα ίδια. Ένα Αναπτυξιακό νομοσχέδιο πρέπει να έχει έναν ευρύτερο χάρτη ολιστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μια οικονομία είναι πολύπλευρη». Ακόμα, προσθέτει πως «ο Αναπτυξιακός νόμος διαλύει τις εργασιακές σχέσεις», ενώ διαβεβαιώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχει στα κοινωνικά κινήματα.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr