Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Με τη βοήθεια του καιρού χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
Παρών στην παρέλαση θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στις 10:30 έκανε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Από τις 11:00, o κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στον χώρο της παρέλασης, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την έναρξη της εκδήλωσης
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι το Λευκό Πύργο, θα λάβουν μέρος τα στρατιωτικά, μαθητικά και πολιτικά τμήματα.
Μετά το πέρας της παρέλασης για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί εντυπωσιακή επίδειξη από F16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους, «Ζευς», θα ακολουθήσει χαιρετισμός απόγονων βετεράνων και δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει
- Πότε χαϊδεύουμε τον σκύλο μας και πότε το αποφεύγουμε
- Τα νέα παπούτσια της Chanel δεν είναι καν παπούτσια – Καμία σόλα, δύο κορδόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442