Ποιες εγγυήσεις ζητούν οι έλληνες και οι ξένοι επενδυτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συρρέουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο – Οι συναντήσεις με πρώην «φίλους» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή κλίματος

Στις αρχές Οκτωβρίου, λίγο προτού πάει στα Ασπρα Σπίτια για να εγκαινιάσει τον νέο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο του ομίλου Μυτιληναίος, μια επένδυση ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοίταζε το πρόγραμμα της μίνι περιοδείας του στη Βοιωτία.

«Μόνος μου θα πάω εκεί;» ρώτησε τους συνεργάτες του. «Οχι» του απάντησαν εκείνοι και του έδωσαν έναν κατάλογο με τα ονόματα είκοσι δύο μελών της κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός τον αγνόησε και έφτιαξε τη δική του λίστα, η οποία περιλάμβανε τέσσερα ονόματα, τους απολύτως αρμοδίους.

Το περιστατικό, είτε είναι πραγματικό είτε ελαφρώς τραβηγμένο, έχει κάνει, από στόμα σε στόμα, τον γύρο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Οχι εξαιτίας της σπουδής των υπουργών να ενταχθούν στο πλαίσιο του φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, που είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ του Μεγάρου Μαξίμου· αλλά επειδή οι επιχειρηματίες συνειδητοποιούν ότι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάπτυξη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στις αρχές Νοεμβρίου θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019, στη Σανγκάη.

Ο Πρωθυπουργός συναντά όλους τους σοβαρούς επενδυτές στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αδιαφάνειας. Στις συναντήσεις αυτές, για να μη δίνεται η εντύπωση προσωπικής επαφής, παρευρίσκονται τις περισσότερες φορές και οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι συχνά συναντούν για πρώτη φορά τους επιχειρηματίες και επενδυτές στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και ασχοληθεί με τα venture capitals, αποδίδει μεγάλη σημασία στις συνεννοήσεις με τους επιχειρηματίες. Επιπλέον, όσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχολήθηκε με τα θέματα που τον ενδιέφεραν να προωθήσει εφόσον αναλάμβανε την πρωθυπουργία και προσπαθεί να επισπεύσει τις συζητήσεις, ακούγοντας και την πλευρά της αγοράς.

Το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει:

Πρώτοι και καλύτεροι οι άλλοτε συνεργαζόμενοι με τον Αλέξη Τσίπρα, σπεύδουν με «προσφορές» στη νέα εξουσία

Ποιες εγγυήσεις ζητούν οι επιχειρηματίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ποιοι διστάζουν και γιατί;

Ποιοι τομείς βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών

Πώς η κινεζική επέλαση στην Ελλάδα ανοίγει την όρεξη Γερμανών και Αμερικανών

Ποιο το επενδυτικό ντιλ που θα κάνει τη διαφορά;

Το ταξίδι Μητσοτάκη στη Σαγκάη – Ποιοι θα τον συνοδεύσουν

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα της Κυριακής»

Τα ραντεβού στο Μαξίμου για επενδύσεις

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr