
Πιερακάκης : Ένας αριθμός για όλες τις επαφές με το κράτος
Έναν αριθμό που θα αποκτά κάθε πολίτης με τη γέννησή του και θα τον χρησιμοποιεί σε όλες τις αλληλεπιδράσεις του με το κράτος επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Έναν αριθμό που θα αποκτά κάθε πολίτης με τη γέννησή του και θα τον χρησιμοποιεί σε όλες τις αλληλεπιδράσεις του με το κράτος επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει μόνον τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά με τη γέννησή τους, αλλά κάτι ευρύτερο.
Ένας αριθμός για όλες τις επαφές με το κράτος
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, δεν έχει αποφασιστεί «ούτε το όνομα του αριθμού, δε θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος. Φυσικά Δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας, γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα χρησιμοποιείται αντί της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος».
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ιδέα είναι απλή και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες.
«Έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, αριθμό ταυτότητας μια σειρά αριθμών, όλοι αυτοί οι αριθμοί να θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του», εξήγησε.
Επίσης, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες όπως έχει ήδη αναφέρει ο πρωθυπουργός θα είναι στον «αέρα» από το ΥΠΡΟΠΟ πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, και ο κυβερνητικός στόχος είναι οι πολίτες να έχουν τις νέες ταυτότητες στα χέρια τους πριν από το τέλος του 2021.
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό



