Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα : Ποιες ταινίες αξίζουν το τριήμερο

Σινεμά στα γρήγορα : Ποιες ταινίες αξίζουν το τριήμερο

Τι να προσέξετε και τι όχι στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Κρατικά μυστικά» («Official secrets», Αγγλία, 2019). Πολιτική – κοιωνική του Γκάβιν Χουντ

Υποδειγμαικά γραμμένη κινηματογραφική μεταφορά  της αληθινής ιστορίας της Κάθριν Γκαν (Κίρα Νάιτλι) η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 2000  ρίσκαρε όχι απλώς  την θέση της στη βρετανική  κυβέρνηση αλλά και την τιμή της ως πολίτη της Βρετανίας, με το να δώσει στον Τύπο άκρως απόρρητο υπόμνημα που αφορούσαν τον πόλεμο του Ιράκ.

ΑΘΗΝΑ: VILLAGE MALL – VILLAGE PΕΝΤΗ – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ  – TOWN CINEMAS – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – WEST CITY – ΑΝΟΙΞΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  – ΦΑΡΓΚΑΝΗ

«Οικογενειακή ευτυχία ΑΕ» («Family romance», ΗΠΑ, 2019). Κοινωνική του Βέρνερ Χέρτσογκ.

Ο παραγωγικότατος Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ, μας ξεναγεί στην Ιαπωνία και καταθέτει μια αξιόλογη ματιά πάνω στην μοναξιά και την απομόνωση της σύγχρονης κοινωνίας αφηγούμενος την ιστορία της επιχείρησης  «Οικογενειακή ευτυχία» που προσφέρει αυτό που δηλώνει η επωνυμία  της: οι ηθοποιοί υπάλληλοί της παίρνουν τους ρόλους αγαπημένων προσώπων των πελατών της και υποδύονται πρόσωπα που οι πελάτες έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να χαρούν την φυσική παρουσία τους. Το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό, σε σημεία αστείο και σίγουρα τρυφερό.

ΑΘΗΝΑ: ΔΑΝΑΟΣ – ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – ΔΙΑΝΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΤΡΙΑΝΟΝ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

«Η μάχη της επικράτησης» («The current war», ΗΠΑ, 2019).  Κοινωνική βιογραφική του Αλφόνσο Γκόμεζ Ρεχόν

Η «μονομαχία» ανάμεσα στον δαιμόνιο εφευρέτη Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και τον ευσυνείδητο επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον),με έπαθλο την ηλεκτροδότηση είχε ταράξει την αμερικανική κοινωνία στα τέλη του 19ου αιώνα. Η εσωτερική ταυτότητα αλλά και η εικόνα που έκτισαν προς τα έξω, κινεί την περιέργεια αε αυτή την ταινία γιατί κατά μία έννοια είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην σκοπιμότητα που πρέσβευε ο πρώτος και το ήθος που πρέσβευε ο δεύτερος. Οι «ηλεκτρισμένες» ερμηνείες των δύο βασικών ηθοποιών είναι το βασικό όπλο της ταινίας.

ΑΘΗΝΑ: ΘΗΣΕΙΟ – ΕΜΠΑΣΣΥ – ΝΙΡΒΑΝΑ – VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΕΛΛΩ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ  – VILLAGE MALL – 3 ΑΣΤΕΡΙΑ – ΑΒΑΝΑ – ODEON ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – ΝΑΝΑ – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – CINERAMA – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – ΣΙΝΕΑΚ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ:

ΒΑΚΟΥΡΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ –  ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS

«Τρία δευτερόλεπτα» («The informer», ΗΠΑ, 2019).Περιπέτεια του Αντρέα Ντι Στέφανο.

Εύπεπτη και τίποτε παραπάνω περιπέτεια εγκλήματος και προδοσίας, γεμάτη γυμνασμένα σώματα τίγκα στο λάδι και τα τατουάζ, πρόσωπα που δεν ξέρουν τι θα πει χαμόγελο και φόντο τον σύγχρονο νεουρκέζικο υπόκοσμο στην οποία έχει διεισδύσει ένας πρώην κατάδικος (Τζο Κίνεμαν) για λογαριασμό του FBI. Σε β’ ρόλους οι Κλάιβ Οουεν, Ρόζαμουντ Πάικ και ο ράπερ Κόμον.

ΑΘΗΝΑ: VILLAGE MALL –  VILLAGE RENTH – VILLAGE ΠAΓΚΡΑΤΙ – NANA ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON MAKEΔONIA – CINEΜΑ ΟΝΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

«Τζούντι» («Judy», Αγγλία, 2019). Κοινωνική – βιογραφική του Ρόμπερτ Γκουλντ

Η  Ρενέ Ζελβέγκερ ίσως κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ έχοντας παίξει τον ρόλο της Τζούντι Γκάρλαντ αν και αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η άνευρη αυτή ταινία μας βοηθά να καταλάβουμε λίγο παραπάνω τι ήταν εκείνο που έκανε την Γκάρλαντ τόσο ελκυστική και συγχρόνως τόσο απωθητική στον κόσμο. Επίσης, το γεγονός ότι εστιάζει στην απόλυτη παρακμή της γίνεται τόσο στενάχωρο που από μια στιγμή και μετά κουράζει ως θέαμα.

ΑΘΗΝΑ:  ΙΝΤΕΑΛ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ  –  ΑΤΛΑΝΤΙΣ – TOWN CINEMAS – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΣΙΝΕΑΚ – WEST CITY – ΘΕΣ/ΚΗ: ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

«Αντίστροφη μέτρηση» («Countdown», ΗΠΑ, 2019). Θρίλερ του Τζάστιν Ντεκ

Εφαρμογή κινητού, στην ουσία ένα παιχνίδι, φέρνει μια κοπέλα (Ελίζαμπεθ Λάιλ) αντιμέτωπη με τον θάνατο αφού σύμφωνα με την εφαρμογή, τής απομένει ελάχιστος χρόνος για να ζήσει. Είναι τόσο ανόητη η κεντρική ιδέα αυτής της ταινίας που όσο κι αν προσπαθήσεις να την βάλεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και να δεις την ταινία αποσταιοποιημένος, δεν θα τα καταφέρεις. Κι αν μείνεις ως το τέλος, κινδυνεύεις από  κακοποίηση εγκεφάλου!

ΑΘΗΝΑ: ΑΕΛΛΩ – VILLAGE MALL- ODEON ΙΛΙΟΝ – ΝΑΝΑ – VILLAGE METRO MALL – VILLAGE ΡΕΝΤΗ  ΘΕΣ/ΙΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024