Στο… τσακ διατήρησε η Ελλάδα την 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αφού η Κύπρος παραλίγο να την προσπεράσει αλλά ένα γκολ στις καθυστερήσεις έκανε τη διαφορά. Συγκεκριμένα, η ισοφάριση της Καραμπάχ σε 2-2 επί του ΑΠΟΛ στο Europa League, κράτησε αμετάβλητη την κατάταξη.

Όμως, η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι πια αμελητέα. Η 15η Ελλάδα έχει 25.300 βαθμούς και η 16η Κύπρος έχει 25.250. Αν ο ΑΠΟΕΛ νικούσε, θα έδινε στην πατρίδα του το μπόνους των 500 βαθμών, ενώ η ισοπαλία απέφερε μόλις 250.

Ωστόσο, το πρόγραμμα των δύο επόμενων αγωνιστικών δείχνει ότι η Κύπρος θα προσπεράσει την Ελλάδα. Η μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας, Ολυμπιακός, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στον όμιλο του Champions League τους Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ. Αντίστοιχα, ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί την Καραμπάχ στη Λευκωσία και θα φιλοξενηθεί στο Λουξεμβούργο από τη Ντουντελάνζ. Καμία σχέση η δυναμικότητα των αντιπάλων…

Ωστόσο, η Κύπρος δεν είναι η μόνη που απειλεί την Ελλάδα. Η Σερβία υπολείπεται μόλις 550 πόντων και έχει δύο εκπροσώπους: τον Ερυθρό Αστέρα στον όμιλο του Ολυμπιακού και την Παρτίζαν που συμμετέχει στο Europa League.

Ακόμα, η Σκωτία έχει δύο ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς και απέχει 1.115 πόντους, οπότε έχει καλές πιθανότητες να προλάβει.

Σκούρα τα πράγματα για τη χώρα μας…

Η απώλεια της 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA, σημαίνει ότι για τη μεθεπόμενη σεζόν, η Ελλάδα θα χάσει το δεύτερο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League…

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, η 15η θέση δίνει στην Ελλάδα:

  • Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
  • Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Αν η χώρα μας υποβιβαστεί στη βαθμολογία (16η-17η θέση), τότε θα έχει:

  • Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
  • Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
  • Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη.

Η κατάταξη της UEFA:

Δανία 26.500
ΕΛΛΑΔΑ 25.300
Κύπρος 25 250
Σερβία 24.750
Κροατία 24.625
Σκωτία 24.125