
«Μπαράζ» κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας – Πορείες εργαζομένων και φοιτητών
Εχουν προγραμματιστεί τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας -δύο το πρωί και δύο το απόγευμα- κατά διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή
Με υπομονή καλούνται να «οπλιστούν» όσοι πρέπει να κινηθούν σήμερα, Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας.
Κι αυτό, γιατί έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας -δύο το πρωί και δύο το απόγευμα- κατά διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Στις 11:00 το πρωί η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία.
Η Ομοσπονδία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.
Στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο φοιτητών στα Προπύλαια, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουν το παρών και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στις 18:00 το απόγευμα στο ίδιο σημείο.
Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να μην περάσουν διατάξεις όπως:
- Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων.
- Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας.
- Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών.
- Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ.
- Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση.
- Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα
Τέλος, στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».
- Ταλέντα στην Ελλάδα: To παροδικό φαινόμενο της κρίσης που τείνει να γίνει δομική πρόκληση
- Στη σκιά του πολέμου στο Ιράν – Η Ουκρανία απέναντι στην εαρινή επίθεση της Ρωσίας
- Το χειρότερο σχόλιο που έχει ακούσει η Λίλι Ράινχαρτ από έναν άνδρα σκηνοθέτη
- Νομιμοποιούνται όσα τουριστικά ακίνητα βρίσκονται σε δάση – Νέα ρύθμιση
- Ψάχνει διπλό πρωτιάς στη Γαλλία ο Ολυμπιακός
- Snik: Έγινε πατέρας και φωτογραφίζει τη νεογέννητη κόρη του





