Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
120 δόσεις : Οδηγίες της ΑΑΔΕ για να διορθώσετε τα λάθη

120 δόσεις : Οδηγίες της ΑΑΔΕ για να διορθώσετε τα λάθη

Λάθη των φορολογουμένων εντοπίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις πολιτών που δεν κατάφεραν να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η ΑΑΔΕ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ειδικά για αυτά τα λάθη αναμένεται να στείλει το αμέσως επόμενο διάστημα αναλυτικές οδηγίες σε όλες τις εφορίες.

Σε λάθη των ίδιων των φορολογουμένων αφορούν οι περισσότερες περιπτώσεις για τις οποίες δεν κατέστη δυνατή η ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τα λάθη αυτά θα επιχειρηθεί να διευθετηθούν, είτε διαμέσου των αναλυτικών οδηγιών που θα αποστείλει αύριο η ΑΑΔΕ σε όλες τις εφορίες, είτε κατά περίπτωση, διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οδηγίες προς τις εφορίες

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, από τις χιλιάδες των περιπτώσεων οφειλετών για τις οποίες από λάθος δεν κατέστη η ένταξη τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μόνο στις 95 περιπτώσεις η αιτία προέρχεται από εσωτερικό σφάλμα του συστήματος TAXIS.

Για τις 95 αυτές περιπτώσεις, αύριο θα αποσταλούν λίστες στις εφορίες, προκειμένου να γίνει αυτόματα η διόρθωση και η ένταξή των συγκεκριμένων οφειλετών στη ρύθμιση χωρίς να χρειασθεί να προσέλθουν στις εφορίες.

Τι να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση λαθών

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που είναι χιλιάδες, όπως διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ, η μη ένταξη στη ρύθμιση αφορά σε λάθη των φορολογουμένων.

Για περιπτώσεις λάθους αναγραφής της ταυτότητας πληρωμής, ενώ το ποσό που καταβλήθηκε αντιστοιχεί στο ύψος της δόσης, θα διευθετηθούν με οδηγίες που πρόκειται να δοθούν αύριο στις εφορίες, προκειμένου οι οφειλέτες αυτοί να ενταχθούν κανονικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Άλλες κατηγορίες λαθών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκπρόθεσμες πληρωμές, θα αντιμετωπισθούν κατά περίπτωση διευκρινίζουν κύκλοι της ΑΑΔΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024