Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φτιάχνω ένα playroom στο σπίτι μου

Φτιάχνω ένα playroom στο σπίτι μου

Tips και λύσεις για να αλλάξεις το σπίτι και τη διάθεσή σου

Μικροί και μεγάλοι, όλοι έχουν δικαίωμα στο… παιχνίδι! Και ποιος χώρος είναι καλύτερος να φιλοξενήσει αυτήν την ανάγκη από ένα playroom στο σπίτι; Ειδικά τώρα που ο καιρός κρυώνει και η διασκέδαση μεταφέρεται indoors.

Μοιάζει εξωπραγματικό να έχετε ένα πραγματικό playroom και όχι το σαλόνι του σπιτιού σας; Δεν είναι και τόσο. Ειδικά όταν η Alpha Bank με το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας και τους ευνοϊκούς του όρους του, θα σας δώσει όλα τα «εργαλεία» που χρειάζεστε για να διαμορφώσετε κατάλληλα έναν χώρο, ο οποίος θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και παράλληλα θα γίνει πιο λειτουργικός.

Ο κατάλληλος χώρος

Γιατί αφήνετε το υπόγειό σας να μετατραπεί σε αποθήκη, γεμάτη άχρηστα αντικείμενα; Θα μπορούσε να είναι ένα ωραιότατο δωμάτιο ψυχαγωγίας που θα αλλάξει τη διάθεσή σας και θα εκσυγχρονίσει το προφίλ της κατοικίας σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρα σε κάποιο δωμάτιο που δεν εξυπηρετεί κάποια πραγματική ανάγκη σας. Τέτοιου είδους δωμάτια είναι για παράδειγμα μια ξεχασμένη τραπεζαρία, ή ένα γραφείο στο οποίο μπαίνετε σπάνια. Ενδεχομένως, δε, να μπορούσατε να ξεκλέψετε κάποια τετραγωνικά από κάποιο τεράστιο δωμάτιο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα του playroom ανάλογα με το χώρο που διαθέτετε και τις ανάγκες σας. Ένα playroom μπορεί να διαθέτει από μια κονσόλα για ηλεκτρονικά παιχνίδια και μια άνετη πολυθρόνα έως ένα μπιλιάρδο ή ένα ποδοσφαιράκι και μίνι μπαρ. Εσείς θα αποφασίσετε για το στυλ που θα δώσετε στο δικό σας δωμάτιο ψυχαγωγίας.

Οι εργασίες

Ο χώρος θα χρειαστεί κάποιες εργασίες, παραδείγματος χάριν ηλεκτρολογικές. Ειδικά, αν σκέφτεστε να μεταμορφώσετε το υπόγειό σας.

Ακόμα, ίσως να χρειαστούν υδραυλικές εργασίες, αφού ένα WC ή ένα μικρό κουζινάκι θα μετατρέψουν τον χώρο του playroom σε πραγματικό «καταφύγιο».

Ενδεχομένως να χρειαστεί να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο ή να χτίσετε έναν. Προτιμήστε γυψοσανίδα και μόνωση, από το να χτίσετε με πραγματικά τούβλα. Η δουλειά γίνεται το ίδιο καλά εφόσον πρόκειται για εσωτερικό χώρο, πολύ πιο γρήγορα και χωρίς φοβερές «φασαρίες».

Βάψτε τους τοίχους ή χρησιμοποιήστε μοντέρνα ταπετσαρία. Διακοσμήστε με πίνακες ή πόστερ τον χώρο. Το playroom σας μπορεί να είναι έτοιμο σε χρόνο dt αν έχετε και την κατάλληλη βοήθεια. Επενδύστε στην ποιότητα ζωής σας.

Το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να πληρώνετε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξετε να εξοφλήσετε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση. Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να καθορίσετε εσείς τη δόση του στεγαστικού σας δανείου, εάν το εισόδημά σας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές.

Ο εξοπλισμός

Μπορεί όλα τα παραπάνω βήματα να είχαν τη δική τους ξεχωριστή σημασία το καθένα, ωστόσο στην πραγματικότητα τώρα ξεκινάει η απόλαυση: Ώρα να επιλέξετε τον εξοπλισμό του playroom.

Ξεκινήστε από τα βασικά, όπως την επιλογή της τηλεόρασης. Το μέγεθος του χώρου θα καθορίσει και το μέγεθος της συσκευής. Επίσης σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συνοδέψετε την τηλεόραση σας με ένα σετ home cinema για να απολαμβάνετε τη μέγιστη ποιότητα ήχου και εικόνας.

Πολύ σημαντικό ωστόσο είναι ο -πολύ καλός- ήχος να ψυχαγωγεί εσάς και όχι την υπόλοιπη γειτονιά. Το δωμάτιο πρέπει να έχει απαραίτητα ηχομόνωση για να γλιτώσετε από τα παράπονα των υπολοίπων στο σπίτι, αλλά και των γειτόνων.

Όσο πιο άνετο είναι το playroom σας, τόσο καλύτερα θα περνάνε όσοι βρίσκονται σε αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να επιλέξετε με προσοχή τα έπιπλα. Θα πάρετε καναπέ; Μεγάλες πολυθρόνες ή ακόμα και πουφ; Άραγε θα βάλετε ξύλινο πάτωμα ή χαλί;

Αυξήστε την απόλαυση στον μέγιστο βαθμό με τη δημιουργία ενός μίνι μπαρ. Φωνάξτε την παρέα σας και αράξτε στο καινούριο σας playroom. Το μίνι μπαρ θα είναι εκεί και θα σας περιμένει, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα. Συνοδεύστε το ποτό σας με ένα τραγούδι από το jukebox που πάντα θέλατε και τώρα επιτέλους καταφέρατε να αποκτήσετε ή προμηθευτείτε ένα karaoke για ατελείωτη διασκέδαση.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να υπάρχει playroom χωρίς κονσόλα παιχνιδιού. Βρείτε αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, πάρτε τα παιχνίδια που σας αρέσουν και αφεθείτε στον κόσμο του gaming.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για εσάς. Το μόνο δίλημμα που θα έχετε είναι «ποιο από τα δύο» θα επιλέξετε και όχι «αν θα το πάρετε». Κι αυτό καθώς το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζετε δύο (2) Bonus πόντους, τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και άλλων εταιριών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το playroom που πάντα ονειρευόσασταν είναι μια απόφαση μακριά!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024