Μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών σπεύδουν να επιδείξουν μια πιο φιλική στο περιβάλλον συμπεριφορά, ιδιαιτέρως όσον αφορά το μείζον πρόβλημα των γεμάτων με πλαστικά απορρίμματα θαλασσών του πλανήτη μας.

Μια μεγάλη πολυεθνική αναψυκτικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ δεν θέλησε να μείνει πίσω, και παρουσίασε το πρώτο μπουκάλι στον κόσμο, για την κατασκευή του οποίου, χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν από τους ωκεανούς.

Έτσι πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε μια πρώτη σειρά τριακοσίων φιαλών, κατασκευασμένων σε ποσοστό 25% από θαλάσσια απορρίμματα τα οποία περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια 84 καθαρισμών ακτών σε Ισπανία και Πορτογαλία από εθελοντές.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται «Enhanced Recycling» (Βελτιωμένη Ανακύκλωση) είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του αμερικανικού κολοσσού αναψυκτικών, με την ολλανδική καινοφυή επιχείρηση Ioniqa Technologies και την Indorama Ventures έναν από τους προμηθευτές του με πλαστικό PET.

«Από το 2020, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το περιεχόμενο βελτιωμένης ανακύκλωσης σε κάποιες από τις φιάλες της» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ioniqa Technologies, Tonnis Hooghoudt, τόνισε πως με αυτή τη συνεργασία για την παραγωγή της φιάλης «σκοπεύουμε να δείξουμε τι μπορεί να δώσει αυτή η τεχνολογία» και προσέθεσε:

«Η καινούργια εργοστασιακή μονάδα μας είναι εν λειτουργία και ξετυλίγουμε το πλήρες εύρος αυτής της τεχνολογίας. Με αυτό, στοχεύουμε να απαλείψουμε την έννοια του πλαστικού μίας χρήσης και του πλαστικού απορρίμματος».