Η 8χρονη είχε τραυματιστεί την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, από αδέσποτη σφαίρα, στο κεφάλι, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

Συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα για τη μικρή Αλεξία, με σκοπό να ξεκινήσει το «ταξίδι της ελπίδας» στο εξωτερικό, όπου και θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης για παιδιά.

Επειτα από μήνες αγωνίας και καθήλωσης της μικρής στο νοσοκομείο Παίδων, φαίνεται πως οι ελπίδες των γονιών έχουν αναπτερωθεί, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να αναχωρήσουν για τη Γερμανία.

Η 8χρονη, υπενθυμίζεται, ότι είχε τραυματιστεί την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, από αδέσποτη σφαίρα, στο κεφάλι, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

Μετά το «όχι» από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ στο αίτημά τους να μεταφερθεί η κόρη τους στο εξωτερικό, οι γονείς απηύθυναν δημόσια έκκληση προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 90.000 ευρώ που απαιτείτο για τη νοσηλεία της μικρής στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη γερμανική πόλη.

Καθηλωμένη στο Παίδων

Έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

«Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις ο πατέρας της μικρής.

Συγκλονίζει η μητέρα της Αλεξίας: Τα αδέρφια της κλαίνε όταν τη βλέπουν

«Είναι λίγο καλύτερα, κουνάει το χεράκι της λίγο πιο πολύ από πριν. Προσπαθεί να χαμογελάει και να ακούει όταν της μιλάω. Κάποιες φορές αντιδρά σ’ αυτά που της λέω, κάποιες άλλες δεν αντιδρά καθόλου. Δεν μας λένε και πολλά. Μας λένε ότι για αυτό που έχει πάθει, καλά είναι. Αυτό που θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Εξαρτάται και από το Κέντρο Αποκατάστασης, από πολλά πράγματα» ανέφερε η ίδια μην μπορώντας ακόμα να πιστέψει το τραγικό συμβάν.

Και οι δύο γονείς της Αλεξίας, είναι συνεχώς δίπλα της και δεν μπορούν να εργαστούν με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια. Όπως δήλωσε η μητέρα της: «Χρειάζεται ένα ειδικό καροτσάκι για να μπορεί να είναι ίσια το κεφάλι της και είναι αρκετά ακριβό».

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για τον 54χρονο πιστολέρο

Τη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονου που χτύπησε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία προχώρησε το Πρωτοδικείο Θηβών κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της οικογένειας.

Το δικαστήριο -μεταξύ άλλων- τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος, ήτοι το περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Κατά τη δικαστική απόφαση το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του «παραμένοντας ωστόσο στην ευρύτερη οικογενειακή περιουσία», το γεγονός ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες «να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του και ότι επιχειρήσει να αλλοιώσει και γενικά αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία», οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής, «με αποτέλεσμα να δημιουργείται ουσιώδης και αναπότρεπτος κίνδυνος για την ικανοποίηση της αξίωσης των αιτούντων».

Δεν προσέφερε κανένα ποσό για τη μικρή

Σημειώνεται δε ότι «μέχρι και σήμερα δεν έχει έχει προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση».

Από την ικανοποίηση των αξιώσεων των γονέων δηλαδή της Αλεξίας), «εξαρτάται η αντιμετώπιση των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασης της ανήλικης και εν τέλει η επιβίωσή της» αναφέρεται στη δικαστική απόφαση. Υπενθυμίζεται πως η μικρή Αλεξία μπορεί να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, η κατάστασή της παραμένει σοβαρή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr