
Προσφυγικό : Ολονύχτιο θρίλερ στα Βρασνά – Κάτοικοι και ξενοδόχοι έδιωξαν 200 πρόσφυγες
Eίχαν έρθει από την Σάμο...
Την πλάτη σε 200 πρόσφυγες γύρισαν οι κάτοικοι και οι ξενοδόχοι των Βρασνών στη Χαλκιδική.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, όταν περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην περιοχή.
Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.
Τα μπλόκα και η αντίδραση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός και πέριξ των Βρασνών.
Στις 12 τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο.
Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν.
Απέφυγαν τα μπλόκα περνώντας χωματόδρομους
Ωστόσο σύμφωνα με το thestival.gr, κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία, έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων.
Τελικώς, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους.
Οι κάτοικοι προέβαλαν αντίσταση όμως η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ λειτούργησε αποτρεπτικά.
Οι ξενοδόχοι φοβήθηκαν τις αντιδράσεις και έδιωξαν τους πρόσφυγες
Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 200 άτομα.
Ωστόσο ένα νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε.
Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Κατόπιν τούτου οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα και θα διαρκέσει περισσότερες από οκτώ ώρες.
Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε… χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.
- «Ιρανοί χάκερ» πίσω από κυβερνοεπίθεση στις συγκοινωνίες του Λος Άντζελες
- Πέρασε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros o Τσιτσιπάς
- Ιρλανδία: Θέλει να απαγορεύσει τις εισαγωγές αγαθών από ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- «Θεραπείες» μεταστροφής: Βασανιστήρια με ψευδοεπιστημονικό μανδύα – Πώς η Ελλάδα τις επιτρέπει από το παράθυρο
- Πάμε μια βόλτα;: Ιστορίες και αναμνήσεις γεμάτες χιούμορ και συγκίνηση από τον Θανάση Αλευρά
- Συγκλόνισε η μητέρα του Παρασκευά Άντζα: «Η αρρώστια τον καθάρισε σε 7 μήνες» (vid)



