Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης: Μηδενική ανοχή στους στρατηγικούς κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων

Μηταράκης: Μηδενική ανοχή στους στρατηγικούς κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων

Δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)

Με τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με στόχο να εξετάσουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Είχαμε σύσκεψη σήμερα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, για να εξετάσουμε τις πλέον ακραίες περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης. Εταιρείες, όπως οδικής βοήθειας, ΙΕΚ και εταιρείες εστίασης, που με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν συστηματικά να καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές».

Για τα οφειλόμενα

«Θα κινηθούμε με κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο –ποινικό και αστικό, ενώ εξετάζουμε και αλλαγές του νομικού πλαισίου, ώστε να εισπραχθούν τα οφειλόμενα που ανήκουν στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους.

»Δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που εσκεμμένα κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στηρίξαμε έμπρακτα με τις 120 δόσεις, όσους πράγματι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την κρίση».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024