Τροχαίο στο Αίγιο : Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός που σκότωσε εγγόνι και γιαγιά
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που προκάλεσε το φριχτό τροχαίο δυστύχημα στις Καμάρες Αιγιαλείας.
Ειδικότερα, στις 25 Αυγούστου, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και παρέσυρε μια 67χρονη γυναίκα και το σχεδόν ενός έτους εγγονάκι της, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος.
Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).
Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ναυτοδικείο Πειραιά.
Οι ανακριτικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, του επιβλήθηκε η εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του και του απαγορεύτηκε η οδήγηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
«Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη» ανέφεραν οι συνήγοροι του δράστη.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).