Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάσημα vintage αυτοκίνητα γίνονται ηλεκτροκίνητα

Διάσημα vintage αυτοκίνητα γίνονται ηλεκτροκίνητα

Η βρετανική εταιρεία design Lunaz Design, συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής και εξαιρετική τεχνογνωσία, φέρνει στον 21ο αιώνα μερικά από τα πιο όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα του χθες

Ενώ όλο και περισσότερες χώρες και πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, όλο και πιο σπάνια βλέπουμε ένα κλασικό αυτοκίνητο στους δρόμους. Η βρετανική εταιρεία design Lunaz Design είχε ωστόσο μια άλλη ιδέα.

Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής και εξαιρετική τεχνογνωσία, στην Lunaz Design αποφάσισαν να φέρουν στον 21ο αιώνα μερικά από τα πιο όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα του χθες, κάνοντας τα ηλεκτροκίνητα.

Προς το παρόν, εργάζονται πάνω σε μια πλήρως ηλεκτροκίνητη Rolls-Royce Phantom V του 1961 και σε μια Jaguar XK120 του 1953.

Το στούντιο στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  ξεκινά με το να αφαιρέσει τα πάντα από το αυτοκίνητο, κρατώντας μόνον το μεταλλικό σκελετό του.

Με τρισδιάστατο σκάνερ, σχεδιάζει σε υπολογιστή το σύστημα κίνησης ώστε να είναι τέλεια η προσαρμογή του. Σε αυτή, περιλαμβάνεται σύστημα πρόσφυσης και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας και άλλα «βοηθήματα» τα οποία επιτρέπουν στο vintage αυτοκίνητο να λειτουργεί ως όχημα της εποχής μας – και του μέλλοντος.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου,  αποκτά κι αυτό σύγχρονο αέρα, με εξοπλισμό όπως GPS, και σύστημα ψύξης-θέρμανσης, δυο σετ μπαταριών, με δυνατότητα διαδρομής περισσότερων των 400 χιλιομέτρων πριν την επαναφόρτιση. Τα συστήματα κίνησης δίνουν ιπποδύναμη μεταξύ 135 ίππων και 590 ίππων, αναλόγως του οχήματος  ενώ ακόμα και αρχικά καντράν προσαρμόζονται στην ηλεκτροκίνηση.

Στα σχέδια του Lunaz Design συμπεριλαμβάνεται και το «λίφτινγκ» μιας Rolls-Royce Silver Cloud του 1956.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024