Ενώ όλο και περισσότερες χώρες και πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, όλο και πιο σπάνια βλέπουμε ένα κλασικό αυτοκίνητο στους δρόμους. Η βρετανική εταιρεία design Lunaz Design είχε ωστόσο μια άλλη ιδέα.

Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής και εξαιρετική τεχνογνωσία, στην Lunaz Design αποφάσισαν να φέρουν στον 21ο αιώνα μερικά από τα πιο όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα του χθες, κάνοντας τα ηλεκτροκίνητα.

Προς το παρόν, εργάζονται πάνω σε μια πλήρως ηλεκτροκίνητη Rolls-Royce Phantom V του 1961 και σε μια Jaguar XK120 του 1953.

Το στούντιο στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  ξεκινά με το να αφαιρέσει τα πάντα από το αυτοκίνητο, κρατώντας μόνον το μεταλλικό σκελετό του.

Με τρισδιάστατο σκάνερ, σχεδιάζει σε υπολογιστή το σύστημα κίνησης ώστε να είναι τέλεια η προσαρμογή του. Σε αυτή, περιλαμβάνεται σύστημα πρόσφυσης και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας και άλλα «βοηθήματα» τα οποία επιτρέπουν στο vintage αυτοκίνητο να λειτουργεί ως όχημα της εποχής μας – και του μέλλοντος.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου,  αποκτά κι αυτό σύγχρονο αέρα, με εξοπλισμό όπως GPS, και σύστημα ψύξης-θέρμανσης, δυο σετ μπαταριών, με δυνατότητα διαδρομής περισσότερων των 400 χιλιομέτρων πριν την επαναφόρτιση. Τα συστήματα κίνησης δίνουν ιπποδύναμη μεταξύ 135 ίππων και 590 ίππων, αναλόγως του οχήματος  ενώ ακόμα και αρχικά καντράν προσαρμόζονται στην ηλεκτροκίνηση.

Στα σχέδια του Lunaz Design συμπεριλαμβάνεται και το «λίφτινγκ» μιας Rolls-Royce Silver Cloud του 1956.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr