Στην Καμπούλ ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ
«Ο σκοπός εξακολουθεί να είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας ειρήνης σε κάποιο σημείο, μιας πολιτικής συμφωνίας, που είναι ο καλύτερος τρόπος προς τα εμπρός», είπε ο Μαρκ Έσπερ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να επαναφέρουν στις ράγες τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, οι οποίες διακόπηκαν ξαφνικά από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, προκειμένου να θέσουν τέρμα στον πιο μακρόχρονο πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ο σκοπός εξακολουθεί να είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας ειρήνης σε κάποιο σημείο, μιας πολιτικής συμφωνίας, που είναι ο καλύτερος τρόπος προς τα εμπρός», είπε ο Έσπερ στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο Αφγανιστάν.
«Ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να βρούμε μια πολιτική συμφωνία που να ανταποκρίνεται στους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε», είπε ο Έσπερ και πρόσθεσε πως οι διπλωματικές συνομιλίες περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
- Όταν τα ψέματα γίνονται τρόπος ζωής
- Μοριακές θεραπείες στοχεύουν στην αιτία των καρδιοπαθειών
- Το ιστορικό σχολείο που καταρρέει βουβά στην καρδιά της Αθήνας – «Εχω στείλει δεκάδες επιστολές για τα παράθυρα»
- Η Cardi B ξοδεύει χρήματα σε strip club και όχι σε τζετ
- Οικονομικό κλίμα: Εκτινάσσονται οι φόβοι για τον πληθωρισμό
- Κακοκαιρία Εrminio: Η βροχή και η σκόνη έπνιξαν την Ελλάδα
- Δημόσιοι υπάλληλοι: Αυξήσεις 40 ευρώ μεικτά από τα τέλη Απριλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442