Για τις προοπτικές να λειτουργήσει η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ (MDCA) και ως μοχλός ανάπτυξης μιλά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στις ευκαιρίες για την ευρύτερη βιομηχανική ανάπτυξη στον αμυντικό τομέα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, με αφορμή τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ (MDCA).

Ο υφυπουργός σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κυριακής σημείωσε ότι η άμυνα γίνεται και μοχλός ανάπτυξης και τόνισε ότι στόχος είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε κέντρο ανακατασκευής των ελικοπτέρων Σινούκ.

«Έχουμε τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη», σημείωσε.

Οι επενδύσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Επίσης, έκανε λόγο για «οφέλη στους τομείς της έξυπνης ισχύος».

«Κατανοούμε όλοι ότι οι επενδύσεις που θα έρθουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελούν από μόνες τους μια παράμετρο αποτροπής», ανέφερε.

Ακόμη, ο κ. Στεφανής επισήμανε ότι μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα περιφερειακά συστήματα της νέας φρεγάτας και σημείωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε προμήθεια φρεγατών και αναβάθμιση των F-16.

Ξεκαθαρίζει, δε, ότι ο προϋπολογισμός για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μειωθεί, αλλά «στοχευμένα θα αυξηθεί».

«Παρέχουμε ασφάλεια για να μπορέσει η χώρα να ασχοληθεί με επενδύσεις και πρόοδο» τόνισε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, συμπλήρωσε «κατανοούμε ότι πρώτο μέλημα της κοινωνίας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Εμείς παρέχουμε το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η πατρίδα μας μπροστά».

Οι προτεραιότητες για την Εθνική Άμυνα

Τέλος, αναφέρθηκε στις τέσσερις κυβερνητικές προτεραιότητες για την Εθνική Άμυνα.

«Το πρώτο είναι η επάρκεια του αμυντικού εξοπλισμού, το δεύτερο είναι το σύστημα αξιολόγησης το οποίο ακουμπά το ηθικό, δηλαδή τον σκληρό πυρήνα των Ενόπλων Δυνάμεων, το τρίτο είναι να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο αποτελεσματική η στρατιωτική θητεία και το τέταρτο είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας σε σχέση με την τεχνολογία», σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr