Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά : Η συγκλονιστική μαρτυρία για την επίθεση πατέρα σε δασκάλα

Χανιά : Η συγκλονιστική μαρτυρία για την επίθεση πατέρα σε δασκάλα

Η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη ήταν παρούσα στο επεισόδιο και η μαρτυρία της σε τηλεοπτική εκπομπή συγκλονίζει για τα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών

Μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία των Χανίων και συγκεκριμένα στην σχολική κοινότητα του 14ου Δημοτικού Σχολείου έχει προκαλέσει το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή όταν πατέρας μαθητή επιτέθηκε και χτύπησε τη δασκάλα του.

Η επίθεση στη δασκάλα έγινε μόλις είχε τελειώσει το ωράριο του ολοήμερου τμήματος. Κατά τις πληροφορίες στο σχολείο εμφανίστηκε ο πατέρας ενός μαθητή για να τον πάρει, αλλά η δασκάλα αρνήθηκε καθώς γνώριζε πως οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε διάσταση και με δικαστική απόφαση, του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.
Η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΑΝΤ1 συγκλονίζοντας με τα όσα αφηγήθηκε.
Η γυναίκα μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια με τα 3 παιδιά τα τελευταία 2,5 χρόνια, που το ζευγάρι είναι σε διάσταση αλλά και για τον πολύ σκληρό ξυλοδαρμό της άτυχης δασκάλας, που έγινε μπροστά σε αθώα παιδικά μάτια!

«Την έσερνε από τα μαλλιά»

«Αγρίεψε απότομα, τόσο πολύ που δεν προλάβαμε ούτε καν να αντιδράσουμε. Ήμασταν οι περισσότερες γυναίκες με μικρά παιδιά και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Την έδειρε πολύ άγρια. Την χτυπούσε στο πρόσωπο, στη μύτη, στα μάτια, στο κεφάλι. Μετά την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε για κάποια μέτρα. Την έριξε κάτω. Αυτή φώναζε, ούρλιαζε, ζητούσε βοήθεια και αυτός συνέχιζε να την χτυπάει με τα χέρια του και με τα πόδια του»!

Η γυναίκα αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διάσταση με τον άνθρωπο αυτόν περίπου 2,5 χρόνια.

«Έχω μαρτυρήσει! Δεν έχω φυσιολογική ζωή ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου. Συνεχώς παραβιάζει τα ασφαλιστικά μέτρα. Έχει χτυπήσει και έχει βρίσει πολλούς ανθρώπους. Έχει απειλήσει τους γείτονες».

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι παρά τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα, ο άνθρωπος αυτός είναι ελεύθερος και το ίδιο βράδυ, πηγαίνει και πάλι στο σπίτι της και ενοχλεί την ίδια και τα παιδιά…

Πάντως, η μητέρα του συγκεκριμένου ανθρώπου, μιλώντας στην εκπομπή, απέδωσε τα όσα συνέβησαν στην… κακιά την ώρα.

Αντιδράσεις

Λόγω του σοβαρού επεισοδίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων , αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων:

«Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους. Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Κλειστό το σχολείο

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

Στάση εργασίας

Παράλληλα σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων που θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη δασκάλα που δέχτηκε την επίθεση από τον πατέρα

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024