Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης : Έρχεται νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού χωρίς χαρτιά

Γεωργιάδης : Έρχεται νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού χωρίς χαρτιά

Η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς χαρτιά και θα αφορά τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ένα νέο, αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα προετοιμάζεται σε συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, (Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών) με τους θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το νέο σύστημα εξωδικαστικού θα γίνεται «χωρίς κανένα χαρτί» και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.

«Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση, κανενός ορκωτού. Ένας υπολογιστής θα βγάζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πάνω από 40.000 οι αιτήσεις για ρύθμιση δανείων

Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και «από εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000.

Ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε τον κόσμο να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου και εξήγησε ότι η διαδικασία είναι πλέον εξαιρετικά απλοποιημένη και δεν κοστίζει τίποτα.

«Είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο. Δε χρειάζεται χαρτιά», «όλες οι τράπεζες και τις ελέγχουμε καθημερινά, έχουν σε κάθε τραπεζικό κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο, για να κάνουν την δουλειά στον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται να πάει ούτε σε δικηγόρο ούτε σε λογιστή ούτε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός.

Σκέψεις για τηλεφωνική γραμμή παραπόνων για τις τράπεζες

Ο υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να φτιάξει στην γενική γραμματεία καταναλωτή, μια τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παράπονα και καταγγελίες πολιτών κατά των τραπεζών.

«Έχω ασταμάτητες καταγγελίες πολιτών για ταλαιπωρίες αδιανόητου μεγέθους. Και να ξέρετε ότι αν το αποφασίσω, θα βάζω και πρόστιμο στην τράπεζα που έχει τις περισσότερες καταγγελίες. Για να καταλάβουν όλοι ότι εδώ είμαστε για βοηθάμε τον κόσμο όχι για να τον ταλαιπωρούμε».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024