Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Ρούσκας για πλειστηριασμούς στο One Channel: Η νομική προστασία είναι η μόνη λύση

Γ. Ρούσκας για πλειστηριασμούς στο One Channel: Η νομική προστασία είναι η μόνη λύση

O Γιώργος Ρούσκας, Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή One Direct για τη διαδικασία των πλειστηριασμών και την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση προστασίας της α΄ κατοικίας

Για τη διαδικασία των πλειστηριασμών και την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση προστασίας της α΄ κατοικίας μίλησε στην εκπομπή One Direct o Γιώργος Ρούσκας, Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση διατηρούν μια επιφύλαξη όσον αφορά την έναρξη της μαζικής διαδικασίας πλειστηριασμών. Ωστόσο, «εξακολουθούν να υφίστανται οι συμφωνίες μεταξύ θεσμών και Ελλάδας για σημαντική αύξηση πλειστηριασμών».

Συγκεκριμένα ο κ. Ρούσκας ανέφερε αριθμούς ακινήτων που θα εκπλειστηριαστούν και επεσήμανε πως με την έναρξη του νέου έτους, οπότε και δε θα ισχύει πλέον η προστασία της α κατοικίας, «όποιος συμπολίτης δεν κάνει χρήση του νομικού πλαισίου προστασίας ακινήτου, θα βρεθεί μπροστά στην εκκίνηση της διαδικασίας πλειστηριασμού για το ακίνητό του».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στους πλειστηριασμούς, ακόμα και σε ακίνητα με οφειλές λιγότερες από 40.000 ευρώ.

Τόνισε ξανά τη σημασία ένταξης σε διακανονισμό και ρύθμιση για τις οφειλές, προκειμένου να μη βρεθεί κάποιος προ εκπλήξεως και δει το ακίνητό του να εκπλειστηριάζεται.

Μίλησε ακόμα για τη χαμηλή συμμετοχή στην πλατφόρμα που αφορά τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» σημειώνοντας πως «φαίνεται ότι οι συμπολίτες δεν πιστεύουν στη διαδικασία και είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι με διαμαρτυρίες θα μπορέσουν να σταματήσουν τη διαδικασία».

Καταλήγοντας τόνισε πως «η λύση είναι μία και αυτή είναι η νομική προστασία».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024