Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο γραφείο του Κικίλια: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος συλληφθείς
Ο 23χρονος συνελήφθη από αστυνομικό που τον καταδίωξε αμέσως μετά την παρέμβαση των μελών του «Ρουβίκωνα» - Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται
Με τις κατηγορίες της απρόκλητης φθοράς και της διατάραξης οικιακής ειρήνης πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη, μετά την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Κολωνάκι.
Ο 23χρονος συνελήφθη από αστυνομικό που τον καταδίωξε αμέσως μετά την παρέμβαση των μελών του «Ρουβίκωνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο 23χρονος.
Τα μέλη της συλλογικότητας, τέσσερα στον αριθμό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.
Η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα»
«Κανείς δε θα περίμενε από κάποια κυβέρνηση, πόσο μάλλον μία δεξιά που εκπροσωπεί την «ελίτ» της κοινωνίας, να σώσει ζωές απλών ανθρώπων στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τις δομές υγείας που παραπαίουν», ανέφερε σε ανάρτησή του η αναρχική συλλογικότητα.
«Αντ’ αυτού, δυστυχώς, είναι αυτονόητη η απάνθρωπη στάση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες».
«Παράλληλα, πλασάρει μια πολιτική ατζέντα που θέλει τη βίαιη κρατικοποίηση του συλλογικού-αλληλέγγυου θεσμού του ΚΕΘΕΑ, θέτοντας τον ευάλωτο σε πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα».
Απάντηση Κικίλια
Ο Βασίλης Κικίλιας λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση με tweet του ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι κινήσεις δεν τον τρομοκρατούν.
«Προς τους άνανδρους ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία» έγραψε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;




