Ο Τζιάνι Ινφαντίνο σε δηλώσεις του πρότεινε τον δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα για όσους εκδηλώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές

Δραστικά μέτρα προτείνει η FIFA για να καταπνίξει φαινόμενα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Βουλγαρίας με την Αγγλία.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ορμώμενη από το ότι έγινε στη Βουλγαρία είναι έτοιμη να πάρει μέτρα, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο σε ομιλία του να το ξεκαθαρίζει.

Όπως είπε και ο ίδιος πλέον η FIFA, βλέποντας τέτοια φαινόμενα, ενεργοποιείται, ενώ προτάθηκε το μέτρο του δια βίου αποκλεισμού από τα γήπεδα.

«Τόσες φορές λέμε ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και να καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο άθλημα μας, όπως κάνουμε και στην κοινωνία.

Θα χρειαστούμε την υποστήριξη των δημοσίων Αρχών για να μας βοηθήσουν στο να εντοπίσουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους, αλλά ίσως χρειαστεί επίσης να σκεφτούμε παραπάνω για το τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα.

Όταν προωθήσαμε τη διαδικασία τριών βημάτων το 2009 όταν βρισκόμουν στην UEFA και έκανα τους κανονισμούς ακόμα πιο δύσκολους λίγα χρόνια αργότερα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τόσο σύντομα θα έπρεπε πάλι να σκεφτούμε πώς να καταπολεμήσουμε αυτήν την… ασθένεια που φαίνεται να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο σε ορισμένα μέρη του κόσμου», σχολίασε αρχικά.

Πρόσθεσε ακολούθως τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής:

«Καλώ όλα τα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν μαζί μας και να σκεφτούμε μαζί νέους, ισχυρότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για την εξάλειψη του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Για αρχή, προτείνω όλοι οι διοργανωτές των θεσμών να θεσπίσουν κανονισμούς που προβλέπουν δια βίου απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε εκείνους που κρίνονται ένοχοι ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ποδοσφαιρικό αγώνα και στη συνέχεια, η FIFA μπορεί να επιβάλει τέτοιες απαγορεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr