Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερη η ΑΕΚ στην τριετή βαθμολογία του BCL

Δεύτερη η ΑΕΚ στην τριετή βαθμολογία του BCL

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη 2η θέση της συνολικής κατάταξης του Champions League, ενώ από πάνω της είναι μόνο η Τενερίφη. Δέκατος ο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ είναι από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του Basketball Champions League και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες.

Καταρχάς, η «Ένωση» είναι η μία από τις τρεις ομάδες που έχουν κατακτήσει τη διοργάνωση (2017-18), ενώ τις άλλες δύο χρονιές βρέθηκε στα νοκ-άουτ, στη φάση των «16» και στα προημιτελικά. Αυτές οι πορείες και τα αποτελέσματα που έχει φέρει η ΑΕΚ την έχουν κατατάξει ως τη 2η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, 1η είναι η Τενερίφη, η οποία είχε κατακτήσει και το παρθενικό τουρνουά του 2016-17. Η ΑΕΚ ακολουθεί δεύτερη και την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Μπαντίρμα (πρώην Μπάνβιτ), Μονακό και Μπεσίκτας. Ο ΠΑΟΚ είναι η έτερη ελληνική ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Club Ranking θα κατατάσσει τις ομάδες που συμμετέχουν στο BCL και θα χρησιμοποιείται στην κατάταξη των συλλόγων βάσει δυναμικότητας στις κληρώσεις της διοργάνωσης. Οι πόντοι θα συγκεντρώνονται σε μία τριετία και θα λαμβάνονται υπόψιν ώστε να καθορίζεται η θέση κάθε ομάδας πριν την έναρξη κάθε σεζόν στο BCL.

Εκτός από το Club Ranking, υπάρχει και το Country Ranking, το οποίο κατατάσσει τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στη διοργάνωση. Οι συνολικοί πόντοι που συγκεντρώνει η κάθε ομάδα, διαιρούνται για κάθε χώρα με τον αριθμό των ομάδων που την εκπροσωπούν. Για παράδειγμα, για την Ελλάδα είναι δια του 3 (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι).

Η Ελλάδα στο Country Ranking είναι αρκετά ψηλά και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης, κάτω μόνο από Ισπανία, Γαλλία και Τουρκία.

Δείτε το Club Ranking με τις πρώτες 20 ομάδες:

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024