Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
FT: Όταν η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα «θα φέρω τον Σόιμπλε» και εκείνος χλώμιασε

FT: Όταν η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα «θα φέρω τον Σόιμπλε» και εκείνος χλώμιασε

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος των FT, στο βιβλίο περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας»

Ως υπενθύμιση για το πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν τα ηνία μιας χώρας χαρακτηρίζει ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» της Έλενας Βαρβιτσιώτη και της Κατερίνας Δενδρινού για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος των FT, στο βιβλίο περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας».

Ο διάλογος Τουσκ – Μέρκελ – Τσίπρα

Ο Πίτερ Σπίγκελ, αφού παρουσιάζει το βιβλίο, στέκεται σε ένα διάλογο που είχαν οι Τουσκ – Μέρκελ – Τσίπρας πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών στην οποία -όπως αναφέρει- «ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησε σε μια ντροπιαστική «kolotoumba» που εμπόδισε το Grexit».

«Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο, Φρανσουά Ολάντ, και τη γερμανίδα, Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί. ‘Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου’» ήταν η απάντηση της κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

» Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν» συνεχίζει ο αρθρογράφος.

«Η kolotoumba του Τσίπρα ήταν τέτοια ώστε οι ηγέτες της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες επισημαίνουν συνέχεια στον διάδοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην απομακρυνθεί από το δημοσιονομικό μονοπάτι» συμπληρώνει ο Σπίγκελ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024