Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Minders» : Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο One Channel

«Minders» : Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο One Channel

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη ρομποτική Ολυμπιάδα που θα γίνει στην Ουγγαρία τον προσεχή Νοέμβριο, ο προπονητής της μαθητικής ρομποτικής ομάδας, Δημήτρης Μωραϊτης και ο αρχηγός της, Χρήστος Αντωνόπουλος, μίλησαν στην εκπομπή One Direct.

H ομάδα «Minders» είναι μια πραγματικά… έξυπνη ομάδα. Μια ομάδα που καινοτομεί, δημιουργεί και κάνει περήφανους τους Έλληνες.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη ρομποτική Ολυμπιάδα που θα γίνει στην Ουγγαρία τον προσεχή Νοέμβριο, ο προπονητής της μαθητικής ρομποτικής ομάδας, Δημήτρης Μωραϊτης και ο αρχηγός της, Χρήστος Αντωνόπουλος, μίλησαν στην εκπομπή One Direct.

Το project με το οποίο θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα ονομάζεται «SKEye». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μια πόλης.

Χρησιμοποιώντας μια απλή κάμερα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, αναλύει την εικόνα, χαρτογραφεί το περιβάλλον και εξάγει δεδομένα. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται δίνοντας οδηγίες σε μικρά ρομπότ-εργάτες, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινές εργασίες στην πόλη.

Τα ρομπότ έχουν ως κύρια αρμοδιότητα να συλλέγουν απορρίμματα που βρίσκονται στην περιοχή και να τα τοποθετούν στον πλησιέστερο κάδο.

Ένα έξυπνο σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων τα χωρίζει σε αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό ή χαρτί.

Επίσης, την ώρα που τα ρομπότ εκτελούν τα καθημερινά τους καθήκοντα, αν προκύψει κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ένα τροχαίο ατύχημα ή πυρκαγιά, τα ρομπότ είναι δυναμικά σχεδιασμένα ώστε να δίνουν προτεραιότητα στο σημαντικότερο συμβάν και να παρεμβαίνουν άμεσα.

«Το θέμα δίνεται από την Ολυμπιάδα από τις αρχές Ιανουαρίου. Τα παιδιά αυτά προσπαθούν και δουλεύουν από την δευτέρα γυμνασίου. Θα το παρουσιάσουν έξω ως εκθεσιακό προϊόν. Πάνε να κάνουν μια πώληση μιας καινοτόμου λύσης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ομάδας.

«Μέσα από τις κάμερες, μπορούν αυτόνομα τα ρομπότ, να κάνουν τη συγκομιδή των σκουπιδιών. Η ανακύκλωση και ο διαχωρισμός των σκουπιδιών μπορεί να γίνεται σε υπόγεια» εξήγησε σχετικά με το project.

«Δε ξέρεις πάνω σε τι δουλεύουν οι άλλες ομάδες. Μπορεί να θεωρείς ότι έχεις το καλύτερο και να υπάρχουν πιο δυναμικά projects ή το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν πάνω στη δική τους ιδέα. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είναι καινοτόμος ιδέα. Όταν κερδίσαμε τον διαγωνισμό στην Ελλάδα ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα εκτός, δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο κομμάτι που προσεγγίσαμε εμείς» συμπλήρωσε ο προπονητής.

«Το θέμα της Ολυμπιάδας αφορά τις έξυπνες πόλεις» είπε ο Χρήστος Αντωνόπουλος και ανέλυσε την λειτουργία του «SKEye».

«Θεωρήσαμε σημαντικό το θέμα των σκουπιδιών και να το συνδυάσουμε με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η ομάδα μας αποτελείται από πέντε άτομα. Θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την πατρίδα μας και να φανούμε αντάξιοι» επεσήμανε ο αρχηγός των «Minders».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024