Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague : Ο Κάρολ λύτρωσε τη Ρεάλ κόντρα στη Μακάμπι

Euroleague : Ο Κάρολ λύτρωσε τη Ρεάλ κόντρα στη Μακάμπι

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά ο Τζέισι Κάρολ με τρίποντο ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη έκανε το 86-85 και χάρισε τη νίκη στη Βασίλισσα

Τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε μια ανάσα από μία σπουδαία νίκη στην Μαδρίτη, αλλά στο τέλος έμεινε με την… όρεξη.

Η ομάδα του Ελληνα τεχνικού προηγήθηκε με 85-83 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης και όλα έδειχναν ότι θα κάνει το μεγάλο… μπαμ στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά οι Ισραηλινοί υπολόγιζαν χωρίς τον Τζέισι Κάρολ. Ο γκαρντ της Βασίλισσας πήρε την μπάλα, δεν το πολυσκέφτηκε και με τρίποντο έκανε το 86-85, δίνοντας τη νίκη στη Ρεάλ.

Ο Αμερικανός άσος ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, με το γήπεδο να τον αποθεώνει. Ο Κάρολ ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τη Βασίλισσα ήταν ο Μίκι με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πολύ καλός ήταν και ο Ράντολφ με 11 πόντους.

Από τους ηττημένους, Ουίλμπεκιν ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ενώ οι Μπράιαντ και Ντιμπαρτολομέου είχαν από 15 πόντους έκαστος.

Η Ρεάλ κατάφερε έστω και στο νήμα να κάμψει την αντίσταση της Μακάμπι και έκανε το 2 στα 2 στη φετινή διοργάνωση.

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 22-22. Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε την απόδοσή της, βρήκε λύσεις στην επίθεση και έκλεισε το πρώτο μέρος στο +6 (50-44).

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η Μακάμπι άρχισε να… πυροβολεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου και έφερε τα πάνω – κάτω. Από το -6 βρέθηκε στο +6 (50-56) και ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά τις φωνές του έμπειρου τεχνικού οι παίκτες του ξύπνησαν και μείωσαν σε 55-56, ενώ λίγο αργότερα πέρασαν μπροστά με 63-58. Παρόλα αυτά η Μακάμπι δεν τα παράτησε και στο τέλος του δεκαλέπτου ισοφάρισε σε 65-65.

Στην τέταρτη περίοδο έγινε μια πολύ μεγάλη μάχη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 37’. Οι φιλοξενούμενοι με καλάθι του Ουίλμπεκιν προηγήθηκαν με 83-81, με τον Μίκι να ισοφαρίζει σε 83-83.

Ο Ουίλμπεκιν με νέο καλάθι έκανε το 85-83 και η Μακάμπι Τελ Αβίβ άγγιξε μια σπουδαία νίκη, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία και το κρύο αίμα του Κάρολ. Η Ρεάλ γύρισε την μπάλα, βρήκε το ελεύθερο σουτ και ο Αμερικανός έκανε το 86-85, ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση της Μακάμπι η μπάλα πήγε στον Εισι, αυτός σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο.Ετσι, η Ρεάλ πήρε τη νίκη και έκανε το 2 στα 2 στη φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 50-44, 65-65, 86-85.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024