
Προβληματίζουν τα στοιχεία για την ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων στη χώρα μας
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους τέσσερις έχει σκεφτεί να βλάψει τον εαυτό του.
Για την ψυχική υγεία των εφήβων μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line η πρόεδρος της εταιρίας ψυχολογίας και ψυχιατρικής ενηλίκου και παιδιού, Νάστια Καρκάνη.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους τέσσερις έχει σκεφτεί να βλάψει τον εαυτό του.
«Είναι σημαντικό που πλέον να συζητάμε για αυτά, διότι αν ένα ζήτημα τόσο σημαντικό δεν αναδειχτεί δεν μπορεί να διορθωθεί» τόνισε η κ. Καρκάνη.
Συμπλήρωσε πως «πρόκειται για ένα θέμα που τα μέτρα πρόληψης πρέπει να παρθούν στην εφηβική ηλικία, στην πρώιμη εφηβική ηλικία. Είναι κάτι που ξεκινά από την πρώτη παιδική ηλικία, γιατί όταν πια φτάσουμε στην εφηβική ηλικία, ίσως πλέον είναι πια αργά».
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αποτελέσματα ερευνών, όπως το παραπάνω, είναι αυτός της οικονομικής δυσκολίας.
Τέλος, υπογράμμισε ότι «κατάθλιψη έχουμε ακόμα και στα βρέφη».
Πηγή: onetv.gr
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια στο ΣΕΦ για το Game 1 και το Game 3 των τελικών
- Ιβάν και Βλαντίμιρ: Οι «αόρατοι» γιοι του Πούτιν, οι γκουβερνάντες εκατομμυρίων και ένας ύποπτος θάνατος
- Κώστας Φορτούνης: Γύρισε σπίτι του για να ξαναγράψει ιστορία
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Ο Λάκης Λαζόπουλος βάζει άνω τελεία για το καλοκαίρι
- Οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκρίνει ακόμα την πώληση όπλων στην Ταϊβάν
- Βγήκαν οι μάσκες στην ΕΠΟ: Οι ομάδες που φώναζαν για τη διαιτησία κράτησαν τον Λανουά



