Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις του

Τραμπ : Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις του

Να... τρελάνει ολόκληρο τον πλανήτη επιχειρεί εδώ δύο εικοσιτετράωρα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δύο μέρες μετά την απόφασή του να αφήσει τους Κούρδους στο έλεος του Ερντογάν, ο οποίος έκανε ήδη το «ντου» τώρα... συμπάσχει μαζί τους

Να… τρελάνει ολόκληρο τον πλανήτη επιχειρεί εδώ δύο εικοσιτετράωρα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δύο μέρες μετά την απόφασή του να αφήσει τους Κούρδους στο έλεος του Ερντογάν, ο οποίος έκανε ήδη το «ντου» τώρα… συμπάσχει μαζί τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Reuters απείλησε εκ νέου να καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας, άμα εκείνη εξοντώσει τους Κούρδους της περιοχής.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «το έχω κάνει ήδη με τον πάστορα Μπράνσον», αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για την κράτηση του Αμερικανού ευαγγελιστή πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Ελπίζω ότι θα ενεργήσει ορθολογικά» κατέληξε.

«Σκέφτομαι κάτι πιο σκληρό από κυρώσεις στην Τουρκία»

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sputnik, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σύμφωνος με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, ωστόσο τόνισε πως σκέφτεται κάτι «πιο σκληρό από κυρώσεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον μετέφερε αρκετούς επικίνδυνους μαχητές του ISIS από φυλακές στη βόρεια Συρία εν μέσω της τουρκικής επίθεσης.

«Μεταφέρουμε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους μαχητές του ISIS, τους έχουμε μεταφέρει», είπε ο κ. Τραμπ.

«Τους βάζουμε σε διαφορετικές τοποθεσίες όπου είναι ασφαλείς», κατέληξε.

«Κακή ιδέα»

Νωρίτερα, σε μια πρώτη παρέμβαση είχε αποκαλέσει την τουρκική επιχείρηση στη Συρία ως μια «κακή ιδέα» και είχε προσπαθήσει να πάρει αποστάσεις από αυτή.

Σε δηλώσεις του, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επίθεση της Τουρκίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, όπου λαμβάνει χώρα η τουρκική επιχείρηση.

Σύμφωνα, δε,  με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Τουρκία είναι πλέον υπεύθυνη να διασφαλίσει πως όλοι μαχητές του ISIS οι οποίοι έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν φυλακισμένοι στη Συρία, εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της για την προστασία των αμάχων και την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τους πολίτες, τις θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών, και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική κρίση – και θα την κρατήσουμε σε αυτή τη δέσμευση», δήλωσε ο Τραμπ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024