Για τις εξελίξεις στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, το προσφυγικό, καθώς και την ψήφο των αποδήμων ενόψει και των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς μίλησαν στην εκπομπή One Report ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό «όταν βρίσκεσαι σε ένα τόσο ασταθές τοπίο, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να δημιουργείς συμμαχίες» δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις διπλωματικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Ρωμανός καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε «μια ωρολογιακή βόμβα στο μεταναστευτικό» προσθέτοντας ότι το εκμεταλλεύεται για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Από την πλευρά της, η κ. Φωτίου έκανε λόγο, μιλώντας για την τουρκική εισβολή στη Συρία, για παραβίαση δικαιωμάτων ολόκληρων κρατών και ωμή επέμβαση της Τουρκίας με την παρότρυνση των ΗΠΑ. Όπως είπε, πρέπει να κάνει η Ελλάδα συγκεκριμένες ενέργειες κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει προβεί σε αυτές.

Μιλώντας για τις αυξημένες ροές προσφύγων προς τη χώρα μας, χαρακτήρισε έκρυθμη την κατάσταση, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ ότι διαχωρίζει προσφυγικό – μεταναστευτικό. Αναφερόμενος, τέλος, στην ψήφο των αποδήμων, ο κ. Ρωμανός τόνισε πως «θα έπρεπε αυτό το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300, όχι 200 βουλευτές. Θα έπρεπε να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε Ελληνες δύο κατηγοριών και Έλληνες του εξωτερικού δύο κατηγοριών» είπε, χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της, η κ. Φωτίου επεσήμανε πως «δεν μπορεί οι απόδημοι Ελληνες να καθορίζουν με τα ποσοστά τους στο εθνικό σύνολο ποια κυβέρνηση εκλέγεται».

Πηγή: onetv.gr