Για καθυστερημένη άφιξη στη Βουλή κατά μία ημέρα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζουν στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απείχε από τη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά μίλησε στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το χθεσινό κρυφτό, βρήκε το δρόμο για τη Βουλή με μία μέρα καθυστέρηση» ξεκινά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αργοπορημένη προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πρωτοφανή του φυγομαχία και το συνολικό κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει κανέναν» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Από ό,τι φαίνεται ούτε καν τους ίδιους τους βουλευτές του, που του γύρισαν την πλάτη για την σύσταση της Προανακριτικής παρωδίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Σημειώνεται ότι η πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ που εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία προτείνει τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τη διερεύνηση τεσσάρων αδικημάτων:

Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Ειδικότερα, στην μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη ψήφισαν 261 βουλευτές. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 256, άκυρα 4 και 1 λευκό.

Υπέρ της πρότασης της ΝΔ τάχθηκαν 173 βουλευτές, ενώ 83 καταψήφισαν.

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων και τις απουσίες βουλευτών, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι από το μέτωπο του «ναι» (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) υπήρξαν βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους.

Γράψτε το σχόλιο σας