Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι, που αγκαλιασμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του οργανισμού, ΚΕΘΕΑ, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η σημερινή αποτέλεσε ημέρα πανελλαδικής δράσης για το ΚΕΘΕΑ, για το οποίο η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο, γεγονός που δημιουργεί μείζονα προβλήματα λειτουργίας στον οργανισμό, που μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να απεξαρτηθούν από τις ναρκωτικές ουσίες.

Έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν με στόχο να διαμαρτυρηθούν πολλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, οικογένειες, θεραπευόμενοι όπως και θεράποντες, σε μία δυναμική και άκρως συγκινητική διαμαρτυρία.

Οι συγκεντρωμένοι σχηματίζοντας αγκαλιασμένοι ένα μεγάλο κύκλο, φώναζαν το σύνθημα «είμαι ο Γιώργος και είμαι ΚΕΘΕΑ» ενώ αντηχούσε η απάντηση «και ο Γιώργος είναι ΚΕΘΕΑ».

Πολλοί ήταν οι θεραπευόμενοι, που μπαίνοντας στον κύκλο «αγκαλιά» φώναξαν το όνομά τους, ενώνοντας τις φωνές τους με την αντίδραση των εργαζομένων του οργανισμού. Στις μπλούζες τους ήταν κολλημένα χαρτιά, που πάνω τους έγραφαν «είμαι ΚΕΘΕΑ και είμαι εδώ».

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων στάθηκε και ομάδα κρουστών από την μπάντα του οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του οργανισμού, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να καταργήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ και να το αντικαταστήσει με ένα διορισμένο και έμμισθο!

Ταυτόχρονα, με την ίδια πράξη καταργεί τις νομικές ρυθμίσεις για το σκοπό και την αποστολή του καθώς και τη δυνατότητα ίδρυσης νέων μονάδων. Κι όλα αυτά δήθεν από την «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τη θέσπιση κανόνων χρηστής διαχείρισης και διοίκησης…».

Το ΚΕΘΕΑ όμως στα 37 χρόνια λειτουργίας του δεν έδωσε ούτε μια αφορμή για υποψίες κακής διαχείρισης, δεν δημιούργησε «μαύρες τρύπες», δεν προέβη σε δανεισμό, δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα.

Αντιθέτως, καθιέρωσε από το 1995 τον ετήσιο δημόσιο απολογισμό, ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές, διαθέτει διπλογραφικό σύστημα και εσωτερικό έλεγχο, και η πολύ καλή διαχειριστική του επίδοση επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

«Θεωρούμε ότι αυτή η αντισυνταγματική παρέμβαση υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ» τονίζουν οι εργαζόμενοι του οργανισμού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας