Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαγγελόπουλος : Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους

Παπαγγελόπουλος : Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε τον εαυτό του από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή. «Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους» είπε, βλέποντας... σκευωρία και υποστηρίζοντας ότι «στόχος είναι Τσίπρας»

Για πολιτική δίωξη εναντίον του και εγκληματική οργάνωση που τον έχει στοχοποιήσει έκανε λόγο, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής εις βάρος του. Παράλληλα, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά της Ελένης Ράικου για την κατάθεση που εκείνη έδωσε εναντίον του στην οποία τον είχε κατονομάσει ως τον «Ρασπούτιν», απαρνήθηκε το χαρακτηρισμό.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε πως θα αποδείξει ότι η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι γελοία, και θα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προσφυγή στον Αρειο Πάγο

Όπως ανέφερε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατά την έναρξη της ομιλία του στη Βουλή, δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να τεκμηριώνουν οποιαδήποτε ενοχή του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Μάλιστα, προανήγγειλε προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για να προστατευθεί.

«Παραπέμψτε με, καταδικάστε με εκτελέστε με άλλα ακούστε με. Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ειδικά στο χώρο της δικαιοσύνης για να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση… Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον «Ρασπούτιν». Τα στοιχεία θα τα πάω στον Άρειο Πάγο για να ζητήσω την προστασία μου της οικογενείας, μου άλλα και της ίδιας της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

Οργανωμένο, εγκληματικό σχέδιο

«Χωρίς κανένα λόγο και αιτία δέχομαι επικοινωνιακή πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση» υποστήριξε, σημειώνοντας πως υπάρχει οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο το οποίο εκτελείται εις βάρος του.

«Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως «είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω τον εαυτό μου και το καλώς εννοούμενο συμφέρον και της Δικαιοσύνης και της πολιτικής».

«Εγκληματική ομάδα επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες και να με εκδικηθεί» πρόσθεσε.

Ταύτιση με τον Αλ. Τσίπρα

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε στοιχεία από δηλώσεις εμπλεκόμενων προσώπων, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε για ποια ηθική αυτουργία κατηγορείται και σε υψηλούς τόνους καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επηρεάσει και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. «Είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι επιδιώκεται η εκδικητική πολιτική δίωξη εις βάρος μου» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να ταυτιστεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη δική μου και του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δεν τολμάτε να κινηθείτε. Ελπίζετε πως η λάσπη που θα ρίξετε πάνω μου θα λεκιάσει κι αυτόν».

«Κατηγορητήριο με τέτοιες ελλείψεις δεν συντάσσεται ποτέ. Κι αν ακόμα συνταχθεί καταρρίπτεται χωρίς δεύτερη σκέψη» υποστήριξε, ζητώντας να πάνε στην Προανακριτική Επιτροπή όλες οι σχετικές δικογραφίες.

Επίθεση κατά Ράικου

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγγελόπουλος, υποστήριξε ότι είχε πολύ στενή οικογενειακή σχέση με την κ. Ράικου και ότι η ίδια του ζήτησε να την γνωρίσει με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Πριν και αφού έγινα υπουργός συναντιόμασταν συζητούσαμε θέματα της δικαιοσύνης, τρώγαμε με τις οικογένειες μας στα σπίτια μας, πρέπει να ντρέπεται για αυτά που λέει. Μέχρι και γραβάτες μου έφερνε δώρο και γλυκά και φαγητά γιατί ήξερε ότι είμαι λαίμαργος. Στο ίδιο γραφείο ήμασταν εισαγγελείς, για τα παιδιά μας μιλάγαμε πρέπει να ντρέπεται» υποστήριξε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε για την κ. Ράικου: «Η σχέση μας συνεχίστηκε και μετά την παραίτηση της και με δική της πρωτοβουλία συναντηθήκαμε και μου ζητούσε μετά που είχε παραιτηθεί να την βοηθήσω για τα πειθαρχικά που έγιναν λόγω των δημοσιευμάτων που υπήρχαν σε βάρος της. Μου είχε ζητήσει να την βοηθήσω για την ανανέωση για τρίτη φορά της θητείας της. Της απάντησα ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί ο Άρειος Πάγος ποτέ δεν ανανεώνει για τρίτη φορά». Μου είπε πως αν δεν ανανεωθεί η θητεία της σκέφτεται να παραιτηθεί για να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της που της λείπουν και σπουδάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κ. Ράικου μου είχε ζητήσει να την φέρω σε επαφή με τον κ. Σαμαρά. Φαντάζομαι ότι θα θυμάται το λόγο για τον οποίο ήθελε να γνωριστεί με τον κ. Σαμαρά».

Όσον αφορά στην ίδια, αναρωτήθηκε «όχι γιατί λέει ψέματα αλλά γιατί τα λέει άγαρμπα», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε «γιατί να την πιέσω να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή; Δεν ήταν υποχρεωμένη να τη στείλει αμελλητί στη Βουλή αν υπήρχε όχι εμπλοκή αλλά απλή αναφορά προσώπου πολιτικού;»

Συνέχισε τις αναφορές στην Ελένη Ράικου, λέγοντας πως στην επιστολή παραίτησής της δεν αναφέρθηκε στο Ρασπούτιν αλλά αυτό έγινε ενάμισι χρόνο μετά από κύκλους.

«Τώρα πώς όλα αυτά ταιριάζουν με όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για τη συμπεριφορά Ρασπούτον, δεν ξέρω» είπε.

«Δεν έχω να χάσω τίποτα. Είμαι συνταξιούχος. Δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες» είπε και προσέθεσε πως «είμαι ένας απλός άνθρωπος αλλά δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με οποιοδήποτε για τις αρχές μου».

Δείτε την ομιλία του:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024