Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θωρακίστε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

Θωρακίστε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

Λύσεις για μια ασφαλή κατοικία

Με το που γυρίσετε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού και μπείτε μέσα νιώθετε ένα ανακουφιστικό αίσθημα χαλάρωσης και οικειότητας να σας πλημμυρίζει. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιο σας και η ανάγκη σας να νιώθετε ασφαλείς και προστατευμένοι εκεί είναι αδιαπραγμάτευτη. Πώς όμως να νιώσετε ασφάλεια όταν μαθαίνετε συνεχώς για διαρρήξεις  στη γειτονιά και τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι κλοπές είναι συχνές και αυξημένες;

Με όλα αυτά η θωράκιση του σπιτιού έναντι των διαρρηκτών είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε μια σειρά λύσεων που μπορεί να εφαρμοστεί, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται το κάθε σπίτι. Και αν το κόστος όλης της διαδικασίας σας φαίνεται υψηλό, το δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας της Alpha Bank, με τους ευνοϊκούς του όρους θα σας δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να φέρετε εις πέρας αυτό το απαιτητικό project.

Κουφώματα αλουμινίου

Δεν είναι μυστικό ότι οι διαρρήκτες προτιμούν να εισβάλλουν σε μια κατοικία από τις βεράντες. Συνήθως επιλέγουν τα πίσω δωμάτια, τα οποία δεν φαίνονται από κεντρικούς δρόμους που έχουν μεγαλύτερη κίνηση. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που και η κεντρική μπαλκονόπορτα του σαλονιού μπορεί να γίνει στόχος, αν εξυπηρετεί το σχέδιο διαφυγής τους.

Αν το ακίνητό σας είναι σχετικά καινούριο τότε θα διαθέτει κουφώματα αλουμινίου. Αν όχι τότε είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόσετε σύγχρονες λύσεις στα κουφώματα του σπιτιού. Χρειάζεστε κουφώματα που να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις παλαιές ξύλινες κατασκευές ή από κουφώματα που είχαν επιλεχθεί κυρίως με αισθητικό κριτήριο και όχι ως μέτρο ασφάλειας της κατοικίας.

Πόρτα ασφαλείας

Τη θωράκιση έναντι των διαρρηκτών που προσφέρουν τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου συμπληρώνει μια πόρτα ασφαλείας. Ίσως θεωρείτε ότι η κεντρική είσοδος του σπιτιού σας έχει μια πόρτα που κλειδώνει καλά. Ωστόσο, το «κλειδώνει καλά» δεν είναι αρκετό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει πόρτα και κλειδαριά που να μην μπορεί να παραβιαστεί από τους διαρρήκτες. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναβαθμίσετε το επίπεδο ασφάλειας της κατοικίας σας.

Αυτό μπορεί να γίνει με μια ποιοτική πόρτα ασφαλείας. Μια τέτοια πόρτα δεν κλειδώνει απλά με μια κλειδαριά ασφαλείας και κάποιους πύρους. Η πόρτα που χρειάζεστε έχει ενισχυμένη θωράκιση, πολλαπλά σημεία κλειδώματος και σύρτη, κλειδαριά τελευταίας γενιάς, πανοραμικό ματάκι, κάσα που εντοιχίζεται για μέγιστη ασφάλεια και παράλληλα προσφέρει ηχομόνωση και θερμομόνωση, ενώ είναι άψογη αισθητικά ώστε να βελτιώσει και την εμφάνιση του σπιτιού σας.

Σύστημα συναγερμού

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συναγερμός σε μια κατοικία είναι αποτρεπτικός παράγοντας για μια διάρρηξη. Όσο πιο εμφανής είναι ο συναγερμός από το εξωτερικό του σπιτιού, τόσο καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν κουτιά και φωτάκια που να δίνουν την εικόνα ότι στο συγκεκριμένο σπίτι υπάρχει συναγερμός και είναι ενεργός. Έτσι, οι διαρρήκτες θα αποθαρρυνθούν και θα ψάξουν για κάποιον πιο εύκολο στόχο.

Ίσως το ακίνητό σας να διαθέτει ήδη συναγερμό και έτσι ίσως θεωρείτε ότι είστε ασφαλείς. Η αλήθεια είναι όμως ότι η τεχνολογία των συναγερμών έχει προχωρήσει πολύ. Τα συστήματα συναγερμών τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν κάμερες που καταγράφουν οτιδήποτε γίνεται μέσα στο σπίτι ή σε συγκεκριμένα δωμάτια. Η εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας φτάνει μάλιστα μέχρι το κινητό σας κι έτσι έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τι συμβαίνει στο σπίτι σας ανά πάσα στιγμή. Με το κινητό σας μπορείτε, δε, να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει, φεύγοντας. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να συνδεθείτε με ιδιωτική εταιρία ασφάλειας ώστε όταν χτυπήσει ο συναγερμός να σπεύσουν στο σπίτι σας για να ελέγξουν τι συμβαίνει.

Επένδυση στην ασφάλειά σας

Είναι βέβαιο ότι τα έξοδα για να θωρακίσετε το σπίτι σας έναντι των διαρρηκτών είναι αρκετά. Δεν είναι όμως απαγορευτικό το κόστος και σίγουρα το να λάβετε αποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλεια τη δική σας και της οικογένειάς σας είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Σύμμαχός σας στο να επενδύσετε στην ασφάλειά σας είναι το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας. Η Alpha Bank προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να πληρώνετε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξετε να εξοφλήσετε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση. Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να καθορίσετε εσείς τη δόση του στεγαστικού σας δανείου, εάν το εισόδημά σας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Ακόμη προσφέρονται όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας.

Επιπλέον, το στεγαστικό πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζετε δύο (2) Bonus πόντους, τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και άλλων εταιριών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Tips ασφάλειας

Μια καλή ιδέα είναι να εκμεταλλευτείτε τους Bonus πόντους που κερδίζετε από το στεγαστικό δάνειο της Alpha Bank για να προσθέσετε μερικά έξτρα στοιχεία ασφάλειας στο σπίτι σας.

Για παράδειγμα είναι μια έξυπνη ιδέα να έχετε ένα χρηματοκιβώτιο. Ακόμη καλύτερα εάν το χρηματοκιβώτιο είναι εντοιχισμένο και «κρυμμένο» ώστε να μην δίνει στόχο. Εκεί μπορείτε να κρύψετε κοσμήματα, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα ή αντικείμενα που δεν θέλετε να μένουν εκτεθειμένα. Τοποθετώντας τα μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο υψηλής ασφάλειας τελευταίας τεχνολογίας (για παράδειγμα με ηλεκτρονικό κλείδωμα) προσθέτετε ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας για όσα θεωρείτε σημαντικά για εσάς.

Θωρακίζοντας το σπίτι σας από τους διαρρήκτες, δημιουργείτε ταυτόχρονα μια πιο σύγχρονη κατοικία, ενώ παράλληλα αναβαθμίζετε την ποιότητα ζωής σας. Ένα ασφαλές σπίτι, είναι ένα καταφύγιο μέσα στο οποίο μπορείτε να νιώθετε πιο χαλαροί και περισσότερο ήρεμοι.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024