Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία στην Άνδρο : «Έτσι σώθηκα από το χείμαρρο»

Κακοκαιρία στην Άνδρο : «Έτσι σώθηκα από το χείμαρρο»

Έντονη κακοκαιρία έπληξε το νησί της Άνδρου, το βράδυ της Δευτέρας. Η Πυροσβεστική προχώρησε μάλιστα, και στον απεγκλωβισμό μίας οδηγού, η οποία είχε παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού Άχλα - Συγκλονίζει η περιγραφή της

Έντονη κακοκαιρία έπληξε το νησί της Άνδρου, το βράδυ της Δευτέρας.

Σε κάποια χωριά κατολισθήσεις, ενώ πτώσεις φερτών υλικών και βράχων σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του επαρχιακού Απροβάτου – Παλαιόπολης. Μάλιστα, η Πυροσβεστική προχώρησε και στον απεγκλωβισμό μίας οδηγού, η οποία είχε παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού Άχλα που ξεχείλισε.

Η οδηγός, η οποία σώθηκε την τελευταία στιγμή, μίλησε για τις στιγμές τρόμου που έζησε.

Η συγκλονιστική μαρτυρία

Η περιπέτειά της καθώς και η περιγραφή της συγκλονίζουν. Αν δεν ήταν πίσω της, από καθαρή τύχη το όχημα της Πυροσβεστικής, η γυναίκα μπορεί ακόμα και να είχε χάσει τη ζωή της.

«Στην αρχή οδηγώντας, πηγαίνοντας προς το σπίτι μου, η βροχή ήταν μια φυσιολογική βροχή. Στη συνέχεια, σε κάποιο σημείο, δεν έβλεπα τίποτα. Το μόνο που έβλεπα ήταν νερό, λάσπη, πέτρες. Κάποια στιγμή το νερό έφτασε στο ύψος που είναι το τζάμι του οδηγού. Εκείνη την ώρα δεν έβλεπα τίποτα, δε μπορούσα να προχωρήσω. Κάλεσα την Πυροσβεστική και την ώρα που καλούσα, για καλή μου τύχη, ερχόταν πίσω μου ένα πυροσβεστικό όχημα» περιγράφει η ίδια.

«Σίγουρα θα με είχαν παρασύρει τα νερά! Ήδη είχα μία αστάθεια στο τιμόνι. Πραγματικά ήταν θαύμα και είχα Άγιο» είπε μεταξύ άλλων, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Κλείνουν τις πληγές τους

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Άνδρου προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους από την ισχυρή νεροποντή.

Ειδικά σκαπτικά μηχανήματα του δήμου από τις βραδινές ώρες βγήκαν στους δρόμους προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο. ενώ οι επιχειρηματίες που επλήγησαν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται άρχισαν να μαζεύουν τα «συντρίμμια» τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Σε Βενετία μετατράπηκε η Ερμούπολη

Επίσης, σε χειμάρρους μετατράπηκαν το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγη ώρα και οι δρόμοι της Ερμούπολης Σύρου.

Οι καιρικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και λίγο πριν τις 11 το βράδυ ξεκίνησαν έντονα φαινόμενα με ισχυρή βροχόπτωση που είχε τη μορφή καταιγίδας, συνοδευόμενη από κεραυνούς.

Στην Ερμούπολη πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά. Η κυκλοφορία για πεζούς και οδηγούς διεξαγόταν μετ’ εμποδίων για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας cyclades24.gr, Γιώργο Σόλαρη, ο οποίος μίλησε στο One Channel, «το νησί μετατράπηκε σε πραγματικό ποτάμι, ωστόσο αποφύγαμε τα χειρότερα».

«Σήμερα, Τρίτη, πάντως στο νησί επικρατεί ηλιοφάνεια, με τα συνεργεία του Δήμου να δίνουν μάχη προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους» πρόσθεσε.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024