Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα – ΑΕΚ 0-0

Λάρισα – ΑΕΚ 0-0

Λάρισα και ΑΕΚ κακοποίησαν το ποδόσφαιρο στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena. Φωνές των γηπεδούχων για πέναλτι στον Ουάρντα.

Η ΑΕΚ «γκέλαρε» στη Λάρισα μένοντας στο 0-0 με την τοπική ομάδα, σε ένα κακό ποιοτικά ματς, που χαρακτηρίστηκε από λάθη, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, που θύμιζε περισσότερο… χωράφι παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο έμειναν στο «μηδέν», παίρνοντας έτσι από έναν βαθμό.

To παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή ένταση και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 7’ ο Κουμπαράκης είχε δείξει… τρεις κίτρινες κάρτες! Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να τον φέρει στα μέτρα της, όμως ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε την Ένωση να αναπτυχθεί ορθολογικά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι Κιτρινόμαυροι να επιχειρούν πολλά «γεμίσματα» προς την αντίπαλη περιοχή, προκειμένου να φέρουν την μπάλα στην εστία της Λάρισας. Στο 17’ μετά από σέντρα του Παουλίνιο ο Μάνταλος θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ κακός. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, με τις φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο. Για την ακρίβεια πέρα από μια προσπάθεια του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή, που σταμάτησε στα σώματα, δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία για γκολ στο πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με πολλές δυνατές μονομαχίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου αντικατέστησε τον Ολιβέιρα με τον Ντέλετιτς, μιας και ο Πορτογάλος φάνηκε ανέτοιμος, μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Στο 57’ η Ένωση θα φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Λιβάγια θα δοκιμάσει ένα ξαφνικό σουτ από μακριά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον! Στη μεγαλύτερη φάση του ματς μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο 59’ η Λάρισα θα «απαντήσει», με μια ακόμα πιο κλασική φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα κολλήσει στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ, ο Μπράλιτς θα προσπαθήσει να την σπρώξει στα δίχτυα, όμως η άμυνα της Ένωσης θα τον προλάβει και θα απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Στο 61’ η Λάρισα θα απειλήσει ξανά. Ο Μπάρκας θα κάνει άστοχη έξοδο, ο Ουάρντα θα μπει στη φάση με στόχο να πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Τσιγκρίνσκι θα προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα και να διώξει. Στο 65’ ο Μιχαήλ σούταρε πολύ άτσαλα από καλή θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά το πλασέ του Ουάρντα θα φύγει άουτ.

Ο Κωστένογλου θα προχωρήσει σε αλλαγή διάταξης στα τελευταία λεπτά, αποσύροντας τον Μπακάκη που αντιμετώπισε ενοχλήσεις, για να βάλει στη θέση του τον Ζεράλδες. Έτσι η διάταξη της Ένωσης μετατράπηκε σε 4-2-3-1. Στο 83’ η ΑΕΚ θα χάσει τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μάνταλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Λιβάγια, που εξ επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Μόρα να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έκλεισε αρκετά. Η ΑΕΚ προσπάθησε να φέρει το ματς στην περιοχή της Λάρισας, όμως οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν με επιτυχία και κράτησαν το μηδέν, μαζί με τον βαθμό.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024