Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Κινέζα πρέσβη

Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Κινέζα πρέσβη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε με την Τσιγιουέ Τσανγκ για τις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με την πρεσβευτή της Κίνας στη χώρα μας, Τσιγιουέ Τσανγκ (Zhang Qiyue).

Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης βρέθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σανγκάη μεταξύ 5 και 10 Νοεμβρίου και ακολούθως της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου, Xi Jinping, στη χώρα μας μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών της με την Κίνα, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες «17+1» και «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Επίσης, αναφέρθηκε «στις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία προσέλκυσης κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η Κινέζα πρέσβης αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν αναβαθμισθεί στο επίπεδο της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, όπως σημειώνεται επίσης, «στην κομβικής σημασίας συνεισφορά του κ. Βαρβιτσιώτη κατά τη θητεία του ως υπουργός Ναυτιλίας στην υλοποίηση της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά».

Τέλος, η κα Τσανγκ μετέφερε περαιτέρω το έντονο ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024